Landsbygdsriksdagen i Blekinge

Evenemang
Blekinges Bygdegårdsdistrikt

Landsbygdsriksdagen i Blekinge 2012 kommer fokusera civilsamhällets roll och uppdrag för lokal utveckling genom frågan: hur bygger vi landet och vem gör jobbet? De aktuella frågorna för landsbygdsriksdagen 2012 är: hur kan vi skapa förutsättningar för den ideella sektorns organisering när det gäller lokalt utvecklingsarbete; hur kan vi nationellt, regionalt och lokalt samverka för att utveckla effektiva metoder för landsbygdsutveckling? 

Hela Sverige ska leva samlar 5000 lokala utvecklingsgrupper runt om i hela landet, alltså byalag, socken- och samhällsföreningar, intresseorganisationer och liknande grupper. Målet för verksamheten är att skapa företagsamma och hållbara bygder i hela Sverige.

En viktig del av Hela Sverige ska levas verksamhet är att arrangera en landsbygdsriksdag vartannat år. Den är Sveriges största konferens och mötesplats för alla som jobbar med landsbygdsutveckling. Här samlas representanter från lokala grupper, kommuner, länsstyrelser, statliga verk och politiker på riksplanet, liksom deltagare från intresseorganisationer och den privata sektorn. Kort och gott landsbygdsintresserade på alla nivåer.

Intresset för landsbygdsriksdagen är stort och vi förväntar oss ett deltagarantal på cirka 800 personer varav 150 är internationella deltagare och 100 unga under 30 år.

Invigningen av årets landsbygdsriksdag sker torsdagen den 6 september kl 18.00 i Ronneby brunnspark. Den röda tråden är Civilsamhället och demokratisk samhällsutveckling genom frågan: hur bygger vi landet och vem gör jobbet? På fredagen reser vi runt på den Blekingska landsbygden och besöker goda exempel på landsbygdsutveckling. Lördagen ägnar vi åt seminarier och plenumtal där vi diskuterar civilsamhällets utveckling i relation till morgondagens organisering. Söndag förmiddag genomför vi en dialog tillsammans med politiker och lokala utvecklare. Kvällarna bjuder vi på trevlig samvaro med middagar, mingel och underhållning.

På torsdagen innan den officiella invigningen har vi ett specialprogram för internationella gäster samt för unga.

Publicerat:

Kategori: Okategoriserade