Studiebesök Allhallen Holmsjö

Lördagen den 26 augusti studiebesök Allhallen, Holmsjö och lunch på Hembygdsön och lunch på Hembygdsön.
Nils Jedhammar visade den imponerade anläggningen som till stor del byggts upp av ideella krafter.

ÅRSMÖTE

Blekinge Bygdegårdsdistrikts årsmöte söndagen den 2 april 2017 kl.13.30 i Törneryds Bygdegård.
Sedvanliga årsmötesförhandlingar.
Besök av Karin Olsson, Skåne Bygdegårdsdistrikt, för att diskutera utvecklingsarbete inom bygdegårdsrörelsen.
Vi bjuder på kaffe och smörgåstårta.

Höstträff

Blekinge Bygdegårdsdistrikt inbjuder sina medlemmar till höstträff          Söndagen den 30 oktober 2016 kl. 14.00  i Bräkne-Hoby Bygdegård.

Bygdegården mötesplats för barn och ungdomar. Barngrupp från asylboendet Tallet framför orientaliska danser. Hur arbetar vi med barn och ungdomar i Nogersund, Skrävle eller Öljehult.

Från Miljöarbete till Miljödiplom. Hur gör vi ?                                                 Förbereda +genomföra+tillämpa=diplom.                                                                    Carina Hördegård, Riksförbundet och Elsa Zackheden, SV Blekinge

Servering kaffe och frallor

Sprid inbjudan till övriga i Din förening !

Välkomna !

Birger Svensson, ordf.         Karin Svensson, sekr.

Studieresa

Studieresa till Kronobergs län lördagen den 10 september

Vi samlas på samåkningsparkeringen i Bräkne-Hoby kl. 8.00 och beräknas vara tillbaka kl. 18.00

Vi besöker Bolmsö Bygdegård som investerat mycket de senaste åren med bl.a. verksamhet för ungdomar och nytt tillagningskök.  Solveig Carlsson ger information.

Värends Nöbbelö Bygdegård helt nybyggd efter brand. Peter Grahn ger information.

Mer information om dessa bygdegårdar kan Du finna på deras hemsidor. bygdegardarna.se@bolmso,   nobbelo.se

VÄLKOMNA !

Anmölan senast lördagen de 27 augusti till:

Birger Svensson tel. 0457-809 29, mobil 0733-48 42 25 birger.svensson@hotmail.se

Karin Svensson tel. 0457-230 53, mobil 070-237 09 22 karin.svensson.nb@gmail.com

Styrelsemöte

Blekinge Bygdegårdsdistrikt styrelsemöte torsdagen den 11 augusti kl. 19.00 i Lösens Bygdegård.

Årsstämma

Blekinge Bygdegårdsdistrikts årsstämma hålls i Hallagården, Hallabro

söndagen den 10 april 2016 kl. 14.00

Sedvanliga årsmötesförhandlingar

Besök av Carina Hördegård, Förbundskansliet som bland annat ska tala om ”Landsbygdsprogrammet”

Underhållning

Förtäring

Styrelsemöte

Blekinge Bygdegårdsdistrikt styrelsemöte måndagen den 18 januari 2016 kl. 19.00 i Bräkne-Hoby Bygdegård. Välkomna !

Blekinge får besök av Konst åt alla!

KoA affisch Blekinge21-26 oktober 2014 kommer Konst åt alla till Blekinge! Det är Bygdegårdarnas Riksförbund, tillsammans med Våra gårdar och Folkets Hus och Parker som samarbetar kring konstverksamheten under rubriken Konst åt alla – en inköpsutställning där yrkesverksamma konstnärer från Blekinge är inbjudna.

Totalt medverkar 23 konstnärer. Vernissage blir tisdagen den 21 oktober, klockan 15:00, i Reginalokalen i Backaryd. För första gången är det flera samlingslokaler inblandade i Konst åt alla, då utställningen sker i samarbete med de fyra bygdegårdarna inom Kultur i byarna; Backaryd, Belganet, Hallabro och Öljehultf.

Mer information och hela programmet finns på Konst åt allas hemsida – klicka här!

Bygdegårdsdistriktet var lokal värd för Förbundsstämman

Stämmoförhandlingar i Listerkyrkan, HällevikÅrets Förbundsstämma, inom Bygdegårdarnas Riksförbund, är nu avslutad. Helgen 30 maj-1 juni 2014 samlades över 170 deltagare, från hela landet i Hällevik, där bygdegårdsdistriktet var lokala värdar. Ett mycket lyckat arrangemang, där många besökte Blekinge för första gången. I utvärderingen skriver deltagarna att de vill återvända till vårt län för att se mer av Sveriges trädgård.

Blekinge bygdegårdsdistrikt vill härmed framföra ett stort tack till alla – funktionärer, samarbetspartners och bidragsgivare – som gjorde detta arrangemang möjligt. Följande parter gav bidrag för stämmans genomförande; Sölvesborgs kommun, Region Blekinge, Länsbildningsförbundet Blekinge län, Länsstyrelsen Blekinge län, Bygdegårdsförsäkringen och Studieförbundet Vuxenskolan Blekinge. Bland övriga medverkande parter kan nämnas Hälleviks Havsbad, Björkängsgården, Hälleviks camping, Dagmars Hamnkrog, Restaurang Kajutan, Listerkyrkan samt Hörvik-Krokås Hembygdsförening som var platsen för förbundsfesten.