Årås kvarn årets bygdegårdsförening!

Det blev Årås kvarn som utsågs till årets bygdegårdsförening när Bygdegårdarnas Riksförbunds utmärkelse skulle delas ut för 2012. I Kölingared, cirka 25 km nordost om Ulricehamn, i Sjuhärads bygdegårdsdistrikt, finns föreningen.

För 30 år sedan saknade den lokala LRF-avdelningen en lokal för sina aktiviteter.  Lösningen blev att bilda en bygdegårdsförening som rustade upp den gamla kvarnen i bygden, Årås kvarn, till en allmän samlingslokal. Under åren har föreningen utökat sin verksamhet och driver idag bland annat ett vandrarhem och har även byggt en dansrotunda, som även kan användas till konserter.

Juryns motivering till utmärkelsen lyder;  Gott värdskap, bred verksamhet och förmågan att hela tiden se nya möjligheter utmärker bygdegårdsföreningen Årås kvarn. Genom framsynta investeringar stärker föreningen sitt varumärke och skapar mervärden för såväl hyresgäster som deltagare på föreningens egna arrangemang.

Föreningen mottager utmärkelsen i samband med förbundets stämma den 2 -3 juni i Säffle, Värmland.

Besök Årås kvarn via deras hemsida.

Publicerat:

Kategori: Nyhet