Sveriges nya biosajt – Bio.se har lanserats!

13:e december blev bio-Sverige ljusare. Nu samlas landets oberoende biografer med sitt utbud och biljettförsäljning under en gemensam sajt: bio.se. Ambitionen är att vitalisera Sverige som filmland och att publiken ska upptäcka det engagemang och den kvalitet som de oberoende biograferna erbjuder.

Med bio.se får landets biobesökare tillgång till ett betydligt större och mer varierat utbud än någonsin tidigare. På bio.se kan publiken enkelt få en överblick över de filmer som visas på de biografer som ligger geografiskt närmast. Sajten är designad för att besökaren enkelt och smidigt ska komma till avslut med sitt biljettköp utan omvägar.

Bio.se’s uppdrag är att vitalisera Sverige som filmland genom ökad mångfald. Uppdraget är något Sveriges oberoende biografer redan ägnar sig åt varje dag. Var och en för sig. Med bio.se får de möjligheten att göra det tillsammans, som del av en gemenskap eller en rörelse. Målet är att samla alla landets 340 oberoende biografer under sajten. Just nu kan du hitta 5 av Bygdegårdarnas biografer på bio.se men vi hoppas att alla biografer ska finnas med inom kort!

Arbetet med sajten drivs sedan 2 år tillbaka av Biografcentralen med stöd av PostkodLotteriets Kulturstiftelse, Filminstitutet, Västra Götalandsregionen och Stockholms Stad. Alla intäkter till bio.se går direkt till drift, utveckling och marknadsföring av sajten.