Livesända konserter från Blekinge till alla bygdegårdar

Under ruArtikel i sydöstran Pilotprojekt ska lyfta visanbriken Visor för alla kommer fyra konserter att genomföras i fyra bygdegårdar under två helger i april
. Men konserterna är inte bara lokala, utan kommer att livesändas via nätet och gör det därigenom möjligt att uppleva konserten över hela landet. Artisterna Frida Braxell och Jenny Almsenius är huvudnumren och kommer sedan att kompletteras med ytterligare artister. Bygdegårdsföreningarna, över hela landet, kan alltså arrangera sitt egna lokala arrangemang.

Bräkne-Hoby bygdegård, Hallagården, Ringamåla bygdegårdsförening och Sibbamåla hembygdsgård är de fyra platser som deltar i konsertturnén. Och många fler än så kan delta digitalt.

Visor för alla sker på initiativ av Riksförbundet Visan i Sverige, med Bygdegårdarnas Riksförbund, Blekinge bygdegårdsdistrikt, Reaktor och Musik i Blekinge som samverkande parter.

Läs mer om projektet:

Info om projekt: Flyer

Tidningsartikel i Sydöstran

Medverkande artister:

Frida Braxell

Jenny Almsenius

Dags att anmäla sig till Bygdegårdarnas Amatörteaterfestival 2017

Bygdegårdarnas Riksförbund och Dalarnas bygdegårdsdistrikt bjuder in till Bygdegårdarnas Amatörteaterfestival 2017 – 11-13 augusti i bygdegården Jubel, Sjövik, i Dalarnas bygdegårdsdistrikt.

För 13:e gången genomförs Bygdegårdarnas Amatörteaterfestival helgen den 11–13 augusti! Det här är en inbjudan till alla amatörteaterföreningar och grupper som repeterar eller spelar i en bygdegård, som är ansluten till Bygdegårdarnas Riksförbund.

Hämta inbjudan som pdf här: Inbjudan BRs festival 2017

17 mars, 2017