Om en vecka i Lundsbrunn

Stämmologga-skaraborg-2015-4Om en vecka mötas 170 bygdegårdar till förbundsstämma i Lundsbrunn Skaraborg. Över 100 har anmält sig till en seminariedag på fredag med besök i tre bygdegårdar. På lördagen invigs stämman kl 13.00. Innan dess har de flesta deltagarna hunnit med att både gå på seminarier och delta i beredningsgrupper. Välkomna till stämman alla ni som är anmälda och välkomna att följa delar av stämma via hemsidan alla ni som finns ute i bygdegårdssverige.

Om du vill läsa mer om Förbundsstämman – program, handlingar, information – kan du klicka här!

22 maj, 2015

Kategori: Nyhet

Samlingslokaler diskuteras på Riksteaterns kongress i helgen!

Utbudsdag i Västerås 2015, ett samarbete mellan Riksteatern Region Mellansverige och Bygdegårdarnas Riksförbund.

Idag inleds Riksteaterns kongress i Göteborg. Bygdegårdarnas Riksförbund är ansluten till Riksteatern, såväl som flera bygdegårdsdistrikt och föreningar är anslutna till regionala och lokala teaterföreningar. På kongressen kommer bland annat ett 50-tal motioner behandlas. En motion handlar om lokaler för scenkonst, med att-satserna:

att     Riksteatern nationellt tar initiativ till ett samarbete med landets lokalhållande organisationer och tillsammans med dessa lägger upp en strategi hur man kan utforma arbetet med att förbättra lokalsituationen för scenkonst i landet,
att     man vid Riksteaterns kongress 2019 kan presentera ett påbörjat arbete samt att redovisa  delresultat.
Riksteaterns styrelse ger följande yttrande:
Styrelsen anser att motionärens förslag är mycket bra. Riksteatern har en lång och gedigen kompetens på området och har även byggt upp och förvaltar www.scenrum.nu som är Sveriges enda webbplattform för sammanhållande information om scenkonstlokaler i Sverige. Riksteatern utgör en självklar part i ett samarbete med organisationer som hanterar lokalhållning för scenkonst. Bland dessa återfinns bland annat Folkets Hus och Parker, Sveriges kommuner och landsting (SKL) och Bygdegårdarnas Riksförbund.
Styrelsen föreslår att motionen bifalls.
- – -
Bygdegårdarnas Riksförbund samarbetar med Riksteatern Region Mellansverige och den gemensamma utbudsdagen, som genomförs i Västerås varje år. Läs mer på utbudsdagens hemsida – klicka här!

8 maj, 2015

Kategori: Nyhet

Årets Förbundsstämma blir i Lundsbrunn – Skaraborgs bygdegårdsdistrikt!

Skaraborgs bygdegårdsdistrikt är laddade för att ta emot alla deltagare under Förbundsstämman 2015!

Helgen den 29-31 maj 2015 är det dags för årets Förbundsstämma i Bygdegårdarnas Riksförbund. Eller rättare sagt – lördag och söndag är det stämma, fredagen bjuder på en seminarieresa med rubriken Framtidens mötesplats!

Platsen för själva stämman är Lundsbrunn i Götene kommun, Skaraborgs bygdegårdsdistrikt i Västra Götaland. Mer information om seminarium och stämma – klicka bland genvägar i högerspalten, besök Medlemsnätet eller klicka här!

27 mars, 2015