Vi fortsätter att öka i medlemsantal

fyra

• Vi är så stolta och glada över att vi är en folkrörelse som ökar i medlemsantal. Nu har vi ökat, oavbrutet, 43 år i rad. Vi är nu 1425 Bygdegårdsföreningar från Karesuando i norr till Södra Åby, Trelleborg  i söder.
  • Att vi blir fler medlemmar och bygdegårdar visar på det stora behovet och engagemanget som finns att skapa mötesplatser, allmänna samlingslokaler, ett ”gemensamt vardagsrum” för bygden som är öppet för alla.
  • Våra bygdegårdsföreningar finns till största delen på landsbygden och är ofta den enda mötesplatsen i bygden. Bygdegårdsföreningen är ofta den starka motor som behövs för att samordna, skapa gemenskap och utveckla bygder runt om i hela landet.

Maria Anstett-Andersson Förbundssekreterare

11 januari, 2017

Kategori: Nyhet

Adventskalender i Ransta Nästa Bygdegård

Julstämningen sprider sig på Sveriges alla bygdegårdar med julmarknader, adventskalendrar, glöggmys och mycket mer..

I Ransta Nästa bygdegård har de tagit adventskalendern till en ny nivå med en ny spännande lucka att besöka på olika ställen i Ransta varje dag. Här är ett klipp från när SVT var där och besökte en av lucköppningarna – klicka på länken nedan och spola fram till 26 minuter.

Adventskalender – Ransta Nästa Bygdegård

12 december, 2016