Nyheter

Himmel & Helvete

Sara och Bengt tackas efter sitt intressanta föredrag

Många kom till Boalts bygdegård för att lyssna till Bengt och Saras dramatiska upplevelser i Nepals berg när de drabbades av jordbävning. Först ett halvår efter händelsen klarade Sara av att se på bilderna som de tagit därifrån. De hade stor tur som överlevde. Alla var inte lika lyckligt lottade. Det dröjde ganska många dagar innan de kunde ta sig därifrån. Under tiden fick de både mat och boende av hjälpsamma människor. De pengar de lyckas samla ihop vid sina föreläsningar skickar de till området som ett litet tack för all hjälp de själva fick. Pengarna behövs verkligen.

Lucia med auktion

Agnes sjunger ”Tänd ett ljus” till pianoaccompanjemang av Alice.

Annelen samtalar med barnen

Nu har Boalts kyrkliga syförening haft sitt årliga evenemang med Luciatåg och auktion. Salen var fylld till bristningsgränsen! Årets Lucia var Matilda. Med henne i tåget var det många tärnor, stjärngossar, tomtar och pepparkaksgummor/gubbar. Efter det uppskattade framträdandet så samtalade församlingsdiakon Annelen Nilsson med barnen. Hon använde sig av en rolig docka och fick hjälp av barnen att öppna en stor säck med överraskande innehåll.

Efter kaffet blev det auktion med Magnus Soeson som ropare och med Bitte Crona Zaar som medhjälpare. I pausen serverade det gröt.

Pengarna som kom in skänks till olika ändamål.
Stort tack till syföreningen, Lucia med följe, Annelen och alla som skänkt saker och köpt.

 

Höstfesten 18 nov

Det var 60 deltagare, jättegod mat och dans hela kvällen. Vad kan man mer begära? Det var fart på dansgolvet och Labans Trio spelade till över midnatt. Det var en fest att minnas i höstmörkret. Tack till alla glada och pigga deltagare, tack till alla som lagat maten och tack till den glada trion som spelade. Tillsammans blev det en toppenkväll!

”Resa genom Kina” 16 nov

Åsa och Inge Lennartsson

Än en gång blev det succé i Bygdegården. Närmare 60 personer kom för att lyssna och se bilder om en fantastisk resa till Kina. Resenärerna var Inge och Åsa Lennartsson från Broby. De tog oss verkligen med på resan med hjälp av intressanta bilder och trevligt berättande. Vi fick höra hur det var att resa med världens högst belägna järnväg (viss sträcka var på över 5000 meters höjd). Vi fick se fantastiska byggnader och vackert konsthantverk. En svindlande natur där städer och byar omgavs av höga berg. Mycket vackert.

Höststädningen den 11 november

Det var hela 12 personer som var med och höststädade vid Bygdegården! Över förväntan. Många hade förhinder men tack vare er alla, så ordnade det sig ändå. När jobbet var klart, blev det korv och bröd, kaffe och kaka!
Ett stort, stort tack! Tack också till de som hjälpt till tidigare under veckan, med lövblåsning och service på värmepump.

Bild från tidigare höststädning

Irländsk afton den 19 okt


Stor succé när det var Irländsk afton i Bygdegården. Det var dukat  för 70 personer men det kom 96! Bord och stolar fick sättas upp och mer öl fick köpas in. Även bröd men publiken hade stort tålamod och alla fick till slut öl och sillamacka.  Lars Åke Ljungdahl, Otto Ljungdahl och Jörgen Berlin från Osby alias ”Mellan Ljungdahl & Berlin spelade och sjung både irländskt och svenskt.  Lars-Åke drog som brukligt, en och annan burlesk historia till allas glädje.  Kvällen avslutade med kaffe.
Britt-Marie Crona Zaar ”Bitte”, var den som fixade alla mackor och kakor till kaffet. Stort tack!
Se bilder här

Höstfest!!!

Labans Trio

OBS. Datumet är ändrat till den 18 november.  blir det en härlig HÖSTFEST i Boalts bygdegård. Det blir god hemlagad mat, kaffe med äppelkaka. Dans? Naturligtvis! Till ”Labans Trio”. Boka dagen i din kalender! Mer information ang. anmälan och pris kan du läsa om här!