Välkommen

Välkommen till bygdegården Bortan – GUNNARSKOG

Bygdegården i Bortan, Gunnarskog

Bygdegården är en äldre byggnad från början på 1900-talet och har i begynnelsen varit en skola som kyrkan i Gunnarskog uppförde.

Numera i vår tid,  fungerar den som en bygdegård, ett bygdens hus. Bygdegården är till för innevånarna i bygden, där har vi tillställningar, kurser och möten.

Städdagar med föreningen

Städdag vid Nysjön sker lördag den 2 juni start kl.09.00

mer information ger ordföranden 0730-271 013

Städdag på bygdegården sker efter vårsalongen, mer info senare

Årsmöte 2018

Kallelse till medlemmar i bygdegårdsföreningen

äger rum söndag den 25 mars kl. 15.00 i bygdegården

Sedvanliga mötesförhandlingar, verksamhetsberättelse, revision och dagordning finns att tillgå samma dag.

kaffe med förtäring

Välkomna!

Vårfest med auktion och lotterier

Söndag den 22 april kl 15.00 i bygdegården

Vi kommer att dra på stora lotteriet, ropa på paket och dra på åror

Kaffeservering dagen till ära!

Hjärtligt välkomna!

Till minne av

Jan Olof Magnusson

juli 2017

Vår f.d ordförande och eldsjäl Jan Olof Magnusson har avlididt efter en tids sjukdom. Jan Olof var mycket engagerat under sin tid i föreningen och det var mycket viktigt för honom att vi förvaltade dess bygdegård till efterkommande generation.

Han var också redaktören, författaren och inte minst förläggaren som startade eget förlag Nordhagets förlag där flera författare gav ut sina böcker. Han hann att ge ut fyra böcker, den sistnämda ”Ett mästerverk skapas inte på några veckor”.

Bygden i Bortan kommer att sakna Jan Olof och dess många historier han kunde berätta.

Vila i frid.. ..

styrelsen

Vad händer i bygden?

Bron över Bortansälven

2017-07-16     Uppdaterad 2018-02-16 tid: 10.31

Efter mötet den 16 juni bestämdes i bygdegården att bron över Bortaälven ska bli en s.k. gångbro. Medel har samlats in och bidrar till detta bygget. Man kommer också öppna upp för en brofond för ändamålet.

Man har utsett en grupp händiga människor i bygden som kommer att ta hand om själva byggandet och förberedelserna.

Vill Du veta mer, vänligen kontakta ordföranden Lars Olov Nilsson tfn

Paketauktion  maj 2017

Så har då paketauktionen och lotteriet genomförts för våren och många bud på paketen blev det. En fullsatt bygdegård, där det hade bakats och kokats kaffe,

Vinnarna på lotteriet underrättas personligen