Välkommen

Välkommen till bygdegården Bortan – GUNNARSKOG

Bygdegården i Bortan, Gunnarskog

Bygdegården i Bortan, Gunnarskog

Bygdegården är en äldre byggnad från början på 1900-talet och har i begynnelsen varit en skola som kyrkan i Gunnarskog uppförde.

Numera i vår tid,  fungerar den som en bygdegård, ett bygdens hus. Bygdegården är till för innevånarna i bygden, där har vi tillställningar, kurser och möten.


Till minne av

Jan Olof Magnusson

juli 2017

Vår f.d ordförande och eldsjäl Jan Olof Magnusson har avlididt efter en tids sjukdom. Jan Olof var mycket engagerat under sin tid i föreningen och det var mycket viktigt för honom att vi förvaltade dess bygdegård till efterkommande generation.

Han var också redaktören, författaren och inte minst förläggaren som startade eget förlag Nordhagets förlag där flera författare gav ut sina böcker. Han hann att ge ut fyra böcker, den sistnämda ”Ett mästerverk skapas inte på några veckor”.

Bygden i Bortan kommer att sakna Jan Olof och dess många historier han kunde berätta.

Vila i frid.. ..

styrelsen


Vad händer i bygden?

Möte angående brobygget på Wadmans street

2017-07-16

Efter mötet den 16 juni bestämdes i bygdegården att bron över Bortaälven ska bli en s.k. gångbro. Medel har samlats in och bidrar till detta bygget. Man kommer också öppna upp för en brofond för ändamålet.

Man har utsett en grupp händiga människor i bygden som kommer att ta hand om själva byggandet och förberedelserna.

 


Paketauktion  maj 2017

Så har då paketauktionen och lotteriet genomförts för våren och många bud på paketen blev det. En fullsatt bygdegård, där det hade bakats och kokats kaffe,

Vinnarna på lotteriet underrättas personligen

Nästa tillställning blir inför julen 2017

En fullsatt sal av Bõrtansbor

Många paket hade samlats in för auktionen

 

 

 

 

Nyheter

  • Välkommen till vår nya hemsida

    Publicerat:

    Nu har vi öppnat upp en hemsida genom Bygdegårdarnas Riksförbund . Här kommer ni att hitta information om bl.a. bygden, hur man bokar och vilka evenemang vi har på gång. Spara gärna denna sida som en favorit och titta in då och då. Lämna också gärna en kommentar och säg vad tycker om vår nya sida. Hjärtligt välkommen! […]