Occupy Bygdegården i Dalarna

Occupy Bygdegården är ett ungdomsprojekt som finansieras av Boverket och har som mål att få igång mer ungdomsverksamhet i bygdegårdarna och få in fler unga ledamöter i styrelserna. Detta ska uppnås genom inspiration, utbildning och nya samarbeten.

Dalarnas bygdegårdsdistrikt har blivit utvalda att vara med i projektet Occupy Bygdegården! Projektet syftar till att starta och utveckla barn- och ungdomsverksamhet i bygdegårdarna samt få in fler unga ledamöter i styrelserna.

Projektet utgår alltid ifrån respektive deltagande föreningarnas ambitioner, målgrupp och möjligheter. Ni sätter alltså målen själva tillsammans med projektledaren. Projektledaren finns till för er och kommer vara behjälplig under hela projekttiden. Projektet startar i september 2018 och pågår till juni 2019.

Tidigare projekt
Här är lite exempel på vad som har gjorts under tidigare projekt som har varit i Stockholms bygdegårdsdistrikt.

• En förening ska starta upp en musikstudio – De har fått pengar från Boverket både för att bygga studion och anställa en projektledare.
  • En annan förening arrangerade sin första aktivitet någonsin för barn och unga. Ett julpyssel som var väldigt lyckat.
  • Flertalet föreningar har haft Prova-på-cirkus med Cirkus Cirkör. En aktivitet som har fyllt bygdegårdarna med familjer i åldrarna 1-70 år.
  • Två föreningar har startat upp kontinuerlig verksamhet liknande ungdomsgård.
  • Flera föreningar har haft filmvisningar för barn och unga
  • Tre föreningar har sökt pengar (och blivit beviljade) för att köpa in utrustning för att visa film

Projektledaren har varit behjälplig kring de olika aktiviteterna utifrån föreningarnas behov.

För mer info läs mer här!

Anmälan
Anmäl din förening senast 1 juni 2018 via anmälningsformuläret – https://goo.gl/forms/E4dOjOyIcUDZDmxB2

Hör gärna av er om ni har några frågor!

Anna Öhman, Verksamhetsutvecklare

Tel: 070-881 34 43, anna.ohman@bygdegardarna.se