Ställplats

Under inventeringen av bygdegårdarna i Hälsingland har många uttalat ett intresserade av s.k. ställplatser för Husbilar & Husvagnar. En plats där man ställer sin husbil eller husvagn för en natt eller ett par och sedan åker vidare. Ett korttidsbesök alltså!

En ställplats fyller flera funktioner om den erbjuds på rätt sätt.

Den sätter bygdegården på kartan och ger mer liv och rörelse i bygden. Den ger ett bra tillskott i ekonomin för föreningen som om man har enkla rutiner inte betyder allt för mycket arbete.  Näringsidkare och bygdegården kan få en ytterligare inkomstkälla.

Många husbils- och husvagnsägare är intresserade platser som kan ligga lite vid sidan av de stora turiststråken, vilket gör många bygdegårdar intressanta ur ett lite ”exotiskt”? perspektiv.

En ställplats kan vara till för både husbilar och husvagnar, men det är det en överrepresentation av husbilar som nyttjar platserna.

En elstolpe som skall vara elsäker och låst är bra att erbjuda.

Priset på en ställplats varierar lite från kanske 60:- och uppåt mot 150:- + el

En fördel i dagens uppkopplade värld är om man erbjuder internet via ett trådlöst nätverk. Detta kan vara en investering att göra i bygdegården och då även erbjuda de som nyttjar själva bygdegården ”inside”. Men detta är inget man måste för att dra igång.

Soptömning är bra att erbjuda, och den måste ju också skötas förstås.

Ett bra sätt är att kontakta tidningen Husbil & Husvagn så lägger de ut ställplatsen på sin hemsida samt i en bilaga som kommer i juni. Detta är gratis! Prata med Carola Johansson!

En informationstavla intill ställplatserna är också trevligt och kan vara den officiella för bygdgården.

Om någon vill och kan så finns det här ett läge att erbjuda färskt bröd eller ett frukostkit? Dusch och toalett kan man erbjuda, men det är inget måste.

Man kan göra som Bygdegården Galven gjort. Lägg ut bygdegården gratis på Hälsingland Turism! Varje bygdegård ansöker om att lägga ut sin egen arena via verktyget Citybreak.