Metartävling

En aktivitet för hela familjen vid Höbron. Ta med egen fiskeutrustning. Kvällen avslutas med korvgrillning, Bygdegårdsföreningen bjuder på korv.

Tipspromenad

Start från Bygdegården 15:00 – 16:00 med promenad genom parken i försommartid och målgång vid Gräfsnäskyrkan. Där har scouterna i Equmenia ungdom en hajkhelg och kommer att visa upp några av sina aktiviteter. Det blir fika och korvgrillning. Samarbete mellan Equmeniakyrkan och Bygdegården.

Boulekväll

Kom till bouleplan och spela. Inga förkunskaper behövs. Vi ordnar med information om regler och spelupplägg på plats. Har du bouleklot så ta gärna med men det finns också att låna. Efteråt tänder vi grillen med möjlighet att anrätta egen medhavd grill-fika. Väl mött i den ljuvliga vårkvällen! Alla är välkomna.

Kontakt: Sören Johansson, 070 6645456.

Städdag

Den här dagen städar vi traditionsenligt tillsammans i Gräfsnäs.

Vi bjuder på saft, kaffe och grillad korv med bröd. Samling vid Bygdegården

Framtidsquiz med Lokomotivet

Medryckande, fartfyllda och känslosamma framtidslåtar med livebandet från Gräfsnäs. Efter att vi fått i oss lite mat och dryck, får vi lyssna, svara på frågor och dansa till Lokomotivet. Under pausen dricker vi kaffe och umgås, varefter musiken fortsätter med högsta fart.

Packa din picknickkorg med vad du vill och kom. Det finns tallrikar, glas och bestick på plats. Entré 150:- Kaffe ingår.

OBS: Anmäl dig till Olov Andreen, 0733-409976!

Loppis

Loppmarknad i Bygdegården. Du som vill hyra bord och sälja saker, ta kontakt med Catarina Modig. Mobil: 0737 669962.

Musikalisk resa i Bjärkebygden

Riksspelmännen Jenny Elisabeth Gustafsson och Pers Nils Johansson tar med publiken på en folkmusikalisk resa genom Bjärkebygden.

Vi får ”träffa” spelemän från bygden, bl a Tomt-Andreas, Karl Andersson och Emil i Skogstorp. Briljanta låtar fulla av sväng och temperament spelat på fiol, klarinett och durspel. Musiken varvas med historier kring spelmännen där vi hoppas att flera kan bidra med personliga berättelser.

Samarbete mellan Bygdegårdsföreningen och Hembygdsföreningen. Kontaktperson: Sune Falk. Entré 100 kr, fika ingår

Årsmöte med berättelse om Lundgrens 70 år

Gräfsnäs Bygdegårdsföreningen har årsmöte. Vi berättar om planerna för året och om det som händer med Gräfsnäs slottspark i år

Anders Lundgren & Margareta Olsson berättar om sina liv i Lundgrens från barndom till 70-årsjubilet!

Vi bjuder på fika.

PS. Valberedningen har gjort sitt arbete före mötet så det är ”ofarligt” att komma ….

Vad händer i Nordkorea?

Sven-Erik Johansson från Erska by ger sin bild av människor och kultur i det slutna landet. Han har i omgångar bott och arbetat med biståndsprojekt i Nordkorea sedan 1999. Det har blivit ca 70 resor dit genom åren och han har fått många kontakter med människorna där. Han kommer att berätta och visa bilder om sina upplevelser.

Entré 50:-. Fika ingår.

Halvelvakaffe

Träff, umgänge och fika med alla som är lediga. Underhållning med sång och musik av Trio MIE

Värd: Helge Gustavsson, ring gärna och anmäl! 0701-720643