Nyheter

Halland Love Stories

Premiär 2 mars 2018, musik av Per Gessle.
Spelplatser – Teater Halland Varberg, Falkhallen Falkenberg, Kungsbacka Teater, Halmstad Teater.
Klicka följande länk: http://www.teaterhalland.nu/portfolio-item/hallandlovestories/?v=f003c44deab6

Om den där pirrande känslan som tar över allt. Värmen. Blickarna. Väntan vid telefonen och lusten som svämmar över. Känslan av att vara utvald, älskad och oövervinnerlig. När filmen plötsligt övergår i färg och soundtracket börjar. – Och om den stora förkrossande sorgen när allt tar slut. Bottenlösheten. Och famlandet efter halmstrået.
Teater Halland har fångat upp kärlekshistorier i Sverige idag. Lyssnat och inspirerats till att göra musikalen HALLAND LOVE STORIES. Det blir roligt, kittlande och outsägligt sorgligt. Allt till musik av Per Gessle.

Gruppris minst 10 pers. 195: -/vuxen (en går gratis), ord pris 245: -, 80: -/upp till 26 år.

 

Passar er bygdegård som biograf?

Under oktober månad finns Riksförbundets mobila filmutrustning disponibel i Halland. Projektor, stor duk och ljudanläggning med bra tryck. Allt får dock plats i en kombi där man kan fälla ena sätet. Riks hjälper till att göra snygga affischer för marknadsföring i bygden. Boka utrustningen med Anna Öhman på riksförbundet via anna.ohman@bygdegardarna.se alt 0708-813443.

Förbundsstämma i Trollhättan

Bygdegårdarnas förbundsstämma var i år den 3-4 juni 2017 i Trollhättan.

En gång per år, före juni månads utgång, samlas ombud från hela Sverige, representerande distrikt, förbundsstyrelse och medlemsorganisationer. Här läggs verksamhetsberättelsen till historien och nya planer och inriktningar för framtiden diskuteras och beslutas. I år valdes en ny förbundsordförande, Per Lodenius från Norrtälje

Hallandsdistriktet var representerade av Britt Gustafsson, Laholm, Seija Lundqvist, Fjärås, Peter Björnfoot, Stråvalla, Jörgen Gustavsson, Stråvalla och Göte Johansson Glommen

Hallands ombud tillsammans med avgående förbundsordförande Ola Johansson, med hustru Kicki, också från Halland.

 

Distriktsordförande Göte Johansson i talarstolen

Stämmoförhandlingar

Distriktsstämma i Vessigebro

På årets distriktsstämma i Vessigebro kunde ordförande Göte Johansson hälsa över 80 personer välkomna, varav 55 ombud från 29 bygdegårdsföreningar.

Göte Johansson delade också ut silvernålen till Dennis Larsson och Seija Lundqvist, båda från Hanhals Bygdegårdsförening

 

 


Tommy Larsson, distriktets miljöambassadör, delade ut miljödiplom.

 

 

 

På stämman invaldes också Gunbritt Emilsson, Laholm, då Kerstin Gottfridsson bett att få sluta. Kersin avtackades för ett långt och troget arbete i styrelsen.

Konstlotteriet 2017

Nu är dragningen gjord på årets konstlotteri. Vi gratulerar vinnarna som kan hämta sina vinster på distriktsstämman den 20 april i Ätrasalen, Vessigebro. Välkommen från kl 17.30, stämman börjar kl 18.30.

Dragningslista 2017 

Vinster 2017

 

Distriktsstämma 2017

Välkomna till årets distriktsstämma

När: torsdagen den 20 april kl 18:30 

Plats:  Ätrasalen Vessigebro

Anmälan:  senast torsdagen den 6 april till:

bygg@kontrollanten.com

Stämmohandlingar kommer att läggas upp senare.

Vad händer 2017

Den stora ensamheten
Välkommen till Teater Halland, Monarkhuset, Varberg
tisdag den 28 februari 2017 kl 18.00
Kom och njut! Efter föreställningen fika och samtal.
Anmälan senast 21 februari till Britt, Seija eller Teater Halland

 

Konstlotteriet 2016

Nu är dragningen gjord på årets konstlotteri. Vi gratulerar vinnarna som kan hämta sina vinster på distriksstämman den 21 april i Vinbergs bygdegård. Stämman börjar kl 18.00.

Dragningslista 2016
Vinster 2016

Priser 2016

Rullande Bygdegården i Halland

Nu är den rullande Bygdegården på besök i Halland. Under vecka 9 är den i Glommen, och under vecka 12 kommer den till Gällared och vecka 13 avslutas Hallandsbesöket i Hellevik. Finns det intresse för ett besök av ”kärran” på fler bygdegårdar kontaktar man Anna Öhman på 0708-813443 snarast.

Den rullande bygdegården – är för de föreningar som vill ha inspiration och idéer på olika sorters ungdomsverksamhet som kan utföras på en bygdegård.

Den rullande bygdegården består av en släpkärra, i den finns massor av olika sorters verksamheter som ska fylla bygdegården med idéer. Här finns allt från tyst replokal och pingisbord, till stickning och teatersmink, från skateboard till pärlplattor och från tv-spel till film, samt bordshockeyspel och sällskapsspel.