Välkommen

Vill Du bli medlem och bidra till att bevara Bygdegården och Gummarpsbadet? Skicka e-post hit>> eller ring 044-45084.
Läs mer här>>

Vill Du boka festlokal eller plats på vandrarhemmet? Ring vår bokningstelefon 070-53 10 956, eller skicka e-post hit >>

Läs mer här>> där Du också kan se när det är ledigt.

Welcome

Högsma Bygdeförening                                    Youtube8

Högsma är en gammal by i nordöstra Skåne som hade sin storhetstid från 1897 till 1982 då den svarta diabasen togs upp från ett stort dagbrott i Björkeröds berg. Numera är trakten mest känd för den vackra naturen och därmed fina möjligheter till avkoppling.

Skolan i Högsma har sedan länge varit nedlagd och 1996 var det nära att den blivit såld. Efter många diskussioner med bygdens innevånare beslutades det att vi skulle ta över skolan som bygdegård och bilda Högsma Bygdeförening. I föreningen har vi ca 230 medlemmar och vår ambition är att skapa intresse för vår bygd genom att visa vår historia, men också genom att erbjuda nya möjligheter för bygdens innevånare och turister.

Den nedlagda skolan i Högsma är numera ett vandrarhem med 21+6 bäddar. Lokalerna kan även hyras för konferenser, fester och möten.

Hos oss finns det även, ridleder, Skåneleden, insjöbadplats, vedeldad bastu, Sporrakulla gård (snapphanegård) och Rotetorpet (soldattorp) och mycket mera.

Välkommen till Högsma och vår bygd.

Nyheter

 • Smådjurs- och fjäderfämarknad den 9 september

  Publicerat:

  Högsma Bygdeförening välkomnar ännu en gång säljare, köpare och nyfikna till marknad den 9 september. Försäljning mellan kl 11 och 14. På plats kommer det att finnas massor med höns och ankor av olika raser, vaktlar, olika sorters kaniner, mm, mm. Dessutom avelsägg av flera raser. Det brukar även finnas fårfällar, hantverk, plantor, perenner, sylt, […]

 • Glimåkra Hembygdsförening skriver om Högsma i årsboken 2017

  Publicerat:

  I Glimåkra Hembygdsförenings årsbok 2017 finns en artikel om Högsma Bygdeförening. Här är den i sin helhet. >>

 • Torpen i Högsma

  Publicerat:

  Nu finns dokumentationen från torpinventeringen för alla torpen i Högsma utlagd på hemsidan. Läs mer här>>

 • Swish

  Publicerat:

  Nu går det bra att betala bokningar och annat till Bygdeföreningen med Swish. Ju mindre med kontanter som föreningen och våra gäster behöver hantera desto bättre. Numret är 123 263 84 92.