Välkommen

Vill Du bli medlem och bidra till att bevara Bygdegården och Gummarpsbadet? Skicka e-post hit>> eller ring 044-45084.
Läs mer här>>

Vill Du boka festlokal eller plats på vandrarhemmet? Ring vår bokningstelefon 070-53 10 956, eller skicka e-post hit >>

Läs mer här>> där Du också kan se när det är ledigt.

Welcome

Högsma Bygdeförening 

Högsma är en gammal by i nordöstra Skåne som hade sin storhetstid från 1897 till 1982 då den svarta diabasen togs upp från ett stort dagbrott i Björkeröds berg. Numera är trakten mest känd för den vackra naturen och därmed fina möjligheter till avkoppling.

Skolan i Högsma har sedan länge varit nedlagd och 1996 var det nära att den blivit såld. Efter många diskussioner med bygdens innevånare beslutades det att vi skulle ta över skolan som bygdegård och bilda Högsma Bygdeförening. I föreningen har vi ca 230 medlemmar och vår ambition är att skapa intresse för vår bygd genom att visa vår historia, men också genom att erbjuda nya möjligheter för bygdens innevånare och turister.

Den nedlagda skolan i Högsma är numera ett vandrarhem med 21+6 bäddar. Lokalerna kan även hyras för konferenser, fester och möten.

Hos oss finns det även, ridleder, Skåneleden, insjöbadplats, vedeldad bastu, Sporrakulla gård (snapphanegård) och Rotetorpet (soldattorp) och mycket mera.

Välkommen till Högsma och vår bygd.

Nyheter

 • Öppet hus Bastu vid Gummarpsbadet

  Publicerat:

  Lördagen den 6 januari kl 13:00 – 16:00 så är det öppet hus bastu vid Gummarpsbadet! Som vanligt har vi grillen igång 12:30 – 13:30 för dig som vill grilla innan bastun. Mixat damer och herrar. Pris 30 kr per/person. Välkomna!      

 • Smådjursmarknad 9 september

  Publicerat:

  Trots att vädret stundtals visade sig från sin ruggigaste sida så blev det en trevlig höstmarknad med försäljning av djur, växter, hantverk, kakor, honung m.m. och korvarna hade en strykande åtgång. Se mer här >>>    

 • Begränsad tillgänglighet p.g.a. ombyggnad av Bygdegården

  Publicerat:

  Under november – december 2017 blir det begränsad möjlighet att hyra lokalerna då det kommer att göras en del ombyggnadsarbeten i Bygdegården. Vi kommer att bygga om entrén på långsidan och samtidigt ersätta toaletten och duschen där innanför med två nya tillgänglighetsanpassade toaletter med dusch. Det kommer inte att vara helt stängt, men vill ni hyra festlokal eller […]

 • Glimåkra Hembygdsförening skriver om Högsma i årsboken 2017

  Publicerat:

  I Glimåkra Hembygdsförenings årsbok 2017 finns en artikel om Högsma Bygdeförening. Här är den i sin helhet. >>

 • Torpen i Högsma

  Publicerat:

  Nu finns dokumentationen från torpinventeringen för alla torpen i Högsma utlagd på hemsidan. Läs mer här>>