Välkommen

Vill Du bli medlem och bidra till att bevara Bygdegården och Gummarpsbadet? Skicka e-post hit>> eller ring 044-45084.
Läs mer här>>

Vill Du boka festlokal eller plats på vandrarhemmet? Ring vår bokningstelefon 070-53 10 956, eller skicka e-post hit >>

Läs mer här>> där Du också kan se när det är ledigt.

Welcome

Högsma Bygdeförening                                    Youtube8

Högsma är en gammal by i nordöstra Skåne som hade sin storhetstid från 1897 till 1982 då den svarta diabasen togs upp från ett stort dagbrott i Björkeröds berg. Numera är trakten mest känd för den vackra naturen och därmed fina möjligheter till avkoppling.

Skolan i Högsma har sedan länge varit nedlagd och 1996 var det nära att den blivit såld. Efter många diskussioner med bygdens innevånare beslutades det att vi skulle ta över skolan som bygdegård och bilda Högsma Bygdeförening. I föreningen har vi ca 230 medlemmar och vår ambition är att skapa intresse för vår bygd genom att visa vår historia, men också genom att erbjuda nya möjligheter för bygdens innevånare och turister.

Den nedlagda skolan i Högsma är numera ett vandrarhem med 21+6 bäddar. Lokalerna kan även hyras för konferenser, fester och möten.

Hos oss finns det även, ridleder, Skåneleden, insjöbadplats, vedeldad bastu, Sporrakulla gård (snapphanegård) och Rotetorpet (soldattorp) och mycket mera.

Välkommen till Högsma och vår bygd.

Nyheter

 • Smådjursmarknaden den 20 maj inställd

  Publicerat:

  På grund av  läget med fågelinfluensa i landet, så måste vi tyvärr ställa in vårens smådjursmarknad. Jordbruksverket tillåter inga fjäderfämarknader just nu. Vi hoppas kunna återkomma till hösten med någon form av marknad. Exakt vad det blir vet vi inte just nu. Information kommer att läggas ut här på hemsidan.

 • Öppet hus Gummarpsbastun 1:a april

  Publicerat:

  Öppet hus bastu vid Gummarpsbadet lördagen den  1:a april kl 13:00-16:00. Mixat dam och herr. Grillen är igång  mellan 13-14:00. Ta med egen korv och dricka. Pris 30 kr Välkomna!  

 • Rapport från årsmötet den 5 mars

  Publicerat:

  Vid mötet var 14 personer närvarande. Samtliga utom en var styrelse- eller kommittémedlemmar. Mötesförhandlingar genomfördes enligt dagordningen och val till styrelse, kommittéer och övriga funktioner genomfördes. De flesta tidigare ledamöter och funktionärer blev omvalda och de som avgått blev ersatta med nya. Fortfarande saknas en eller ett par resurser i valberedningen. Är det någon som känner […]

 • Glimåkra Hembygdsförening skriver om Högsma i årsboken 2017

  Publicerat:

  I Glimåkra Hembygdförenings årsbok 2017 finns en artikel om Högsma Bygdeförening. Här är den i sin helhet. >>

 • Torpen i Högsma

  Publicerat:

  Nu finns dokumentationen från torpinventeringen för alla torpen i Högsma utlagd på hemsidan. Läs mer här>>