Välkommen

Vill Du bli medlem och bidra till att bevara Bygdegården och Gummarpsbadet? Skicka e-post hit>> eller ring 044-45084.
Läs mer här>>

Vill Du boka festlokal eller plats på vandrarhemmet? Ring vår bokningstelefon 070-53 10 956.
Läs mer här>> där Du också kan se när det är ledigt.Welcome

Högsma Bygdeförening                                    Youtube8

Högsma är en gammal by i nordöstra Skåne som hade sin storhetstid från 1897 till 1982 då den svarta diabasen togs upp från ett stort dagbrott i Björkeröds berg. Numera är trakten mest känd för den vackra naturen och därmed fina möjligheter till avkoppling.

Skolan i Högsma har sedan länge varit nedlagd och 1996 var det nära att den blivit såld. Efter många diskussioner med bygdens innevånare beslutades det att vi skulle ta över skolan som bygdegård och bilda Högsma Bygdeförening. I föreningen har vi ca 230 medlemmar och vår ambition är att skapa intresse för vår bygd genom att visa vår historia, men också genom att erbjuda nya möjligheter för bygdens innevånare och turister.

Den nedlagda skolan i Högsma är numera ett vandrarhem med 21+6 bäddar. Lokalerna kan även hyras för konferenser, fester och möten.

Hos oss finns det även, ridleder, Skåneleden, insjöbadplats, vedeldad bastu, Sporrakulla gård (snapphanegård) och Rotetorpet (soldattorp) och mycket mera.

Välkommen till Högsma och vår bygd.

Nyheter

 • En trevlig kväll med sydafrikansk natur, kultur och vinprovning

  Publicerat:

  Ett trettiotal gäster kom för att lyssna till Uno Johansson när han berättade om och visade bilder från Sydafrika. Samtidigt fick vi njuta av några sydafrikanska viner, som han delade med sig kunskapen om. Läs mer här >>

 • Öppet hus Gummarpsbastun 5:e November

  Publicerat:

  Öppet hus bastu vid Gummarpsbadet Lördagen den 5 November kl 13:00-16:00 Mixat dam och herr Grillen är igång  mellan 13-14:00. Ta med egen korv och dricka. Pris 30 kr Välkomna!  

 • Grisfesten den 9 juli

  Publicerat:

  I ett för dagen strålande väder avnjöts grisfesten vid Gummarpsbadet av drygt 90 glada gäster i varierande åldrar. Stämningen var på topp och ”Rajtantajtan unplugged” med Fredrik Henriksson och Ida Sköld stod för lekar och dansmusik. Se mer här>>

 • Torpen i Högsma

  Publicerat:

  Nu finns dokumentationen från torpinventeringen för alla torpen i Högsma utlagd på hemsidan. Läs mer här>>

 • Swish

  Publicerat:

  Nu går det bra att betala bokningar och annat till Bygdeföreningen med Swish. Ju mindre med kontanter som föreningen och våra gäster behöver hantera desto bättre. Numret är 123 263 84 92.