Välkommen

sommarkv14-1

Välkommen till vår fina bygdegård som ligger mitt i det vackraste landskapet. Med en rogivande utsikt över sjön långt bort i skogen är vi en perfekt träffpunkt för föreningar, privatpersoner och företag i bygden.

Se karta

Julgransplundring och midsommarfest återkommer varje år liksom vår traditionella sommarkväll.

Torsdagskvällar under sommaren är arbets- och gemenskapskvällar. Kom så ofta du kan. Det är roligt att vara tillsammans, och kaffetåren saknas aldrig

Närmast på programmet

VM-tävling i speedway inställd

Tyvärr – ingen speedwayutsändning i Ingelsbo!

Det blir ingen utsändning från VM-speedwayen i oktober. Anledningen är bl a tekniska problem.

Vi tar nya tag nästa år, kanske avverkas ett par träd så att vi kan garantera en bra mottagning.

Tidigare aktiviteter

Och här ett par bilder:

Båtutflykt 2018-07-08 kl 12:00

Midsommarfest 23 juni 2018 kl 16:00

Affisch midsommarfest 2018[1668]Traditionsenligt samlades vi i Ingelsbo på midsommardagen för firande. Vi band kransar under sång, knöt ”rumpan” för att dekorera stången och reste den med gemensamma krafter. Bosse Eriksson dragspelade till dansen runt stången. Stora och små deltog med liv och lust i danslekarna. Sedan lät vi oss smaka av fikat. Tävlingar och lotteri hör också till traditionen.Extra för i år var VM-fotbollsmatchen mellan Tyskland och Sverige på storbildsskärm senare på kvällen. Före matchen kunde man ta med sig mat och dryck och grilla på den proffsiga anordningen.Många var utstyrda i svenska ”matchtröjor”, och stämningen var hög bland oss 50-talet åskådare när Sverige gjorde det första målet. Tyskland kvitterade, och sista minuten kom då det ödesdigra målet för Tyskland. Men, som vi sa när vi åkte hem, det kunde ju inte vi hjälpa…

Valborgsmässoeld 30 april 2018 kl 19:30

Sånger, grillning  Brasan tänds 21:30

Årsmöte
Kaffe – te med dopp

Vid årsmötet i Ingelsbo Bygdegårds- och fritidsförening berättade styrelsen om aktiviteter från föregående år och vad som planeras för i år. Det som står närmast på programmet är valborgsmässoeld, midsommarfest, båtutflykt på Dormen och framför allt årets höjdpunkt, Sommarkväll i Ingelsbo. I år är det Johan Bergstad från Dormsjö berättar om allt från ökenliv till Tonga.

Susanne är tillbaka!
Susanne Sjöström är tillbaka som ordförande. Övriga i styrelsen kvarstår.

I år är bygdegården inramad av snödrivor:

Ett välbesökt årsmöte

som avslutades med kaffe mackor och bullar

Fisketävling vid Hälsingbo Holme
2018-02-18 kl 10:00

Gunnel och Björn W tog med våg och priser, ordnade en grillbrasa på holmen och väntade. Ingen deltagare dök upp. Inte så konstigt med tanke på den djupa snön.

Polskor och gammaldans, spelmän

2018-01-05 19:00

Julgransplundring

2018-01-06 16:00

Dockteater, ringdanser, fika, fiskdamm

VM-tävling i speedway.

Den 23 september 2017 samlades vi för att se en VM-tävling i speedway. Den här gången ordnade ett gäng entusiaster kvällens fest. Eftermiddagen inleddes med underhållning av Emma Lindgren. Vi fick se utsändningen från Friends arena i Stockholm. Cirka 30 gäster serverades soppa med bröd, dryck, kaffe och kaka före och under den ljudliga och spännande tävlingen. Inga större svenska framgångar dock.

Sommarkväll i Ingelsbo

2017-07-21 19:00

Jan Stagenmark, biodlargesäll, surrar och svärmar om bin. Gruppen Vildljus sjunger.

Båtutflykt till Hälsingbo Holme
2017-07-02 12:00

Många båtar lade till vid den för ändamålet byggda marinan. Ingvar Wåxmo hade som vanligt satt ihop en klurig tipspromenad som vållade åtskilligt bryderi. Det blev en lyckad utflykt med trevlig samvaro runt bänkar och ”bord”.

Midsommarfest
2017-06-24 16:00

Majstångsresning, dans och lekar, tidvis regn men trevligt ändå! Här bands kransar och ”rumpa” under sång och gemyt. Vi var sedan många som dansade kring majstången. Därefter serverades kaffe , tävlades och såldes lotter allt enligt traditionen.

Valborgsmässoeld 2017-04-30 19:30

Här samlades några valborgsmässofirare vid kasen i Ingelsbo. Tägt-paret serverade korv och sallad. Vårsånger sjöngs kring den lilla brasan. Den stora brasan tändes när mörkret föll, vid niotiden.

Årsmöte 2017-03-12 10:00

Vid årsmötet i Ingelsbo Bygdegårds- och fritidsförening berättade styrelsen om aktiviteter från föregående år och vad som planeras för i år. Det som står närmast på programmet är valborgsmässoeld, midsommarfest, båtutflykt på Dormen och framför allt årets höjdpunkt, Sommarkväll i Ingelsbo. I år är det Jan Stagenmark, biodlargesäll, som surrar och svärmar om bin. Gruppen Vildljus sjunger.

Susanne Sjöström, som varit ordförande i flera år, avgick och överlämnade ordförandeklubban till Håkan Hermansson. Övriga i styrelsen kvarstår.

Fisketävling vid Hälsingbo Holme 2017-02-19 10:00

I strålande väder med sol och vind, 40 cm is, några plusgrader trots att det var i februari månad, så avhölls den numera traditionella  fisketävlingen vid Hälsingbo holme. Familjen Gruvsjö vann som vanligt, kanske beroende på att de uppsökte ett hemligt abborrgrund. Vi andra fick nöja oss med ett fåtal abborrar och den medhavda massäcken bestående av fika eller korv.

Prisutdelning: Kerstin överlämnar förstapriset till
Roland Gruvsjö: