Klimatsmarta bygdegårdar

Välkomna till en kväll med tips och information om olika möjligheter att söka stöd till bygdegården som bidrar till en bättre miljö.

Den 27 september i Reftele föreningsgård kl. 19.00

Jönköpings bygdegårdsdistrikt

Se inbjudan!

Information om Landsbygdsprogrammet i Hultagårds bygdegård

hultagard-1-spt

En informationskväll om landsbygdsprogrammet hölls i Hultagårds bygdegård den 1 september. Ett trettiotal bygdegårdsfunktionärer från 14 föreningar var med på informationskvällen. Albert Söderlind från länsstyrelsen i Jönköping berättade om de olika möjligheterna att söka stöd från landsbygdsprogrammet. Carina G. Hördegård, BR berättade om aktuellt från förbundet samt om Boverksstöd. Jönköpings distriktsordförande Jan Andersson berättade om distriktet och presenterade styrelsen. De olika föreningarna berättade om sina bygdegårdar och gav tips på verksamhet. En trevlig informationskväll i Hultagårds fina bygdegård.

Här kan ni läsa Albert Söderlinds Power Point om stöd i landsbygdsprogrammet. Info landsbygdsprogrammet

Distriktsstämma 2016

Distriktsstämma med Jönköpings bygdegårdsdistrikt söndagen 10 april med start kl. 10.00 i Flisby bygdegård Elim, Flisby i Nässjö kommun.

Distriktsstämma i Ingaboda

Idag var 40 bygdegårdare samlade till distriktsstämma i Ingaboda bygdegård. Trevligt upprustad bygdegård som bjöd på aktivt värdskap, god mat och småländsk ostkaka tillverkad i bygdegården.image

På bilden ses delar av distriktsstyrelsen, Gunnar Wallentinsson, kulturansvarig,  Leif Gunnar, ledamot, Jonas Gustavsson, byggansvarig, Jan Andersson, distriktsordförande och Barbro Carlberg- Klang, sekreterare och kassör. Samtliga omvaldes på sina poster.

Distriktsstämma i Norra Sandsjö 14 april 2013

Gunnar Wallentinsson hälsade välkommen till Norra Sandsjö och berättade om bygd, bygdegård och verksamhet innan stämmoförhandlingarna tog vid. Dessa leddes av kommunalråd Anders Karlsson som välkomnade stämmodeltagarna till Nässjö kommun och berättade om kommunen. Samtliga ledamöter i distriktsstyrelsen omvaldes.

God lunch intogs och efter detta berättade Riksteaterns teaterkonsulent i Jönköping Marie Reifelton  om deras verksamhet.  Hon presenterade även kommande lämpliga föreställningar för bygdegårdar och berättade om rabatt som man kan få. Deltagarna fick smakprov på en föreställning som Cecilia Strockrich framförde En jojobantares bekännelse, denna lockade till många glada skratt.

Information lämnades till deltagarna från distrikt och förbund, bl.a. om hemsidesutbildningen som just avslutats och om de kurser som förbundet anordnar till hösten. Ordförande Jan Andersson avslutade 2013 års distriktsstämma med Jönköpings distrikt.

Tre silvernålsmottagare hyllades på stämman av ordförande Jan Andersson och sekreterare Barbro Karlberg-Clang.

Silvernålsmottagare från Nävelsjö

Silvernålsmottare från Nävelsjö bygdegård: Sivert Karlsson, Arne Andersson och Tore Carlsson.

Distriktsstämma

Distriktsstämma kommer att hållas 14 april kl. 10.00 i Norra Sandsjö bygdegård.