Nyheter

Naturvandring på Lindeberget

 

Torsdag den 31 maj samling vid gamla skolan 19:00. Naturvandring med Magnus  Martinsson biolog från Länsstyrelsen. Ta chansen att lära dig lite mer om naturen på Lindeberget. Vi går bland alltifrån gamla lavar till fjärilar. Det är en bekväm och lätt utflykt utan stora äventyr. Ta med fikakorgen och få en fin vår upplevelse.

22 maj, 2018

Kategori: Okategoriserade

Syföreningsauktion

Linde kyrkliga syförening håller auktion fredagen den 24 november kl. 19.00.

Kaffe och lotterier

Lövräfsning och sockenlunch

Lövräfsning vid skohuset lördagen den 18 november kl. 10.00. Kroppkakor kl. 12.00, kostnadsfritt för de som hjälper till med räfsningen, för övriga 50 kr.

HEMBYGDSNYTT

25 okt.            Lär dig syra

Onsdag den 25 oktober kl. 18:00 i skolhuset

Riina Noodapera Landsbygdsrådgivare lär dig vad mjölksyrning är, olika syrningstekniker, varför det är så nyttigt och vad man kan äta till.

 

18 nov.           Löv & sockenlunch

Lördagen den 18 november kl.10:00 räfsar vi löv vid skolan.

Därefter bjuds vi på kroppkakor cirka kl.12:00. De som inte kan eller vill räfsa är ändå varmt välkomna men får betala 50 kr.

 

Släktforskning nybörjare

Släktforskning ger dig svaren om din bakgrund, hisnande levnadsskildringar och förståelse för historien. Vem är jag och var kommer jag ifrån? Erfaren ledare ger dig verktygen för hur du ska kunna komma vidare i din forskning, vare sig du är nybörjare eller har släktforskat innan.

Intresseanmälan till Thomas Olofsson Molinder tel. 070-6644409 eller   Susanne Niklasson tel. 0498-488230

 

Hjärtligt välkomna önskar Hembygdsföreningens styrelse!

Sommarfest

Sommarfest vid skolhuset den 22 juli kl. 18.00. Tävlingar, mingel, grillning av lamm och gris, fika (medhavd) och kanske någon överraskning…

Hembygdsföreningen hälsar alla välkomna!

Röjning på klinten

Onsdagen den 26 april kl. 18.30 anordnar Hembygdsföreningen röjning av buskar och sly på klinten. Medtag gärna röjsåg, tynnsax eller räfsa, eller kom ändå. Alla som hjälper till bjuds på kaffe och tårta i skolhuset efteråt.

Linde Hembygdsförening – årsmöte

Söndagen den 19 mars kl. 19.00 håller Linde Hembygdsförening årsmöte.

Stefan Uddin berättar och visar bilder från sitt besök i Gammelsvenskby i Ukraina.

Kaffe och tårta.