Nyheter

Bygdegårdarna på Bokmässan

Det är väl ingek konst att läsa vid Tärna bygdegårdFyra dagar med litteratur och läsning bjuder Bokmässan i Göteborg på, den 22-25 september. Bland alla programpunkter är även Bygdegårdarnas Riksförbund och vårt läsprojekt Det är väl ingen konst att läsa på plats och medverkar.

Kulturrådet och BR pratar om läsfrämjande utifrån projektet Det är väl ingen konst att läsa.

Läsfrämjande i praktiken är titeln för ett seminarium arrangerat av En bok för alla.

Prisutdelning av Studieförbundet Vuxenskolans författarpris 2016, till Catrin Ormestad, där BR varit representerad i juryn.

Läs mer om Det är väl ingen konst att läsa genom att klicka här.

 

22 september, 2016

Kategori: Nyhet

Konst åt alla i Karbennings bygdecenter

Konst åt alla i Karbenning 20-25 september 2016Just nu pågår en Konst åt alla-utställning i Karbennings bygdecenter, Norbergs kommun (Västmanlands bygdegårdsdistrikt). Totalt 23 yrkesverksamma västmanländska konstnärer ställer ut 65 konstverk. Vernissagen var i tisdags och totalt var det cirka 100 besökare den första dagen.

Utställningen är öppen idag (torsdag) kl 17-20 samt lördag och söndag kl 11-15. På lördagskvällen är det extraöppet mellan 18-20, då det är en pop-up-restaurang i bygdegården.

Klicka här för att läsa mer om programmet och medverkande konstnärer.

I samband med utställningen har Bygdegårdarnas Riksförbund köpt in sex av konstverken, som nu finns för deposition till BRs medlemsföreningar. Läs mer här om konstdepositioner.

 

22 september, 2016

Kategori: Nyhet

Höjt investeringsstöd till allmänna samlingslokaler – BR:s ordförande Ola Johansson kommenterar regeringens budget:

 

1 Ola Johansson300– Det är med glädje jag kan konstatera att regeringen äntligen ser civilsamhället och förstår betydelsen av allmänna samlingslokaler för det lokala föreningslivet.

– Vi har i många år kämpat för att få regeringen att öka anslaget. I budgeten för 2017 blir det verklighet. Regeringen ökar anslaget till investeringsstöd och skriver att ”tillgången till förenings och samlingslokaler i alla delar av landet bidrar till att främja såväl det civila samhället som demokratin. En kraftsamling behöver därför göras när det gäller att skapa föreningsdrivna mötesplatser.”

– Jag kan inte nog understryka hur viktig detta besked är för oss. Allt det arbete vi lagt ned på att beskriva och tala om vad vi i bygdegårdsrörelsen är och vad vi uträttar har gett resultat.

– Nu åligger det oss att göra det bästa och se till så varje krona satsas vettigt för att bidra till stärka landsbygden och attraktiviteten, avslutar Ola Johansson.

20 september, 2016

Kategori: Nyhet