Välkommen till Ramhälls Bygdegård

 

Välkommen till vår fina bygdegård – den perfekta träffpunkten för föreningar, privat-personer och företag i bygden.

 

 

”I hjärtat av Uppland ligger Ramhäll. Riksäpplet Uppland har också sitt kärnhus här, i form av en numera nedlagd gruva.”
Med dessa träffande ord har en av föreningens tidigare ordförande beskrivit Ramhäll.

Ramhäll ligger 4 mil från Uppsala och 1½ mil från Alunda respektive Österbybruk se karta.

Vackra omgivningar, gamla miljöer med gruv- och järnvägs-lämningar, sevärdheter, Rastens Jularbomuseum, Rastsjöns badplats och närhet till Upplands alla vallonbruk.

Mitt i byn Ramhäll ligger Ramhälls Bygdegård, den numera nedlagda gamla skolan från 1880-talet,  där det bl a finns en bevarad gammaldags skolsal från början av 1900-talet, en utställning med fotografier och föremål från tiden när Ramhälls gruvor var i drift, en samling träskulpturer tillverkade i Ramhäll, samt en utställningsmonter med gamla kläder från trakten.

Från denna unika byggnad har Ramhälls Bygdegårds- och Hembygdsförening sin utgångspunkt. Bygdegården är tillgänglighetsanpassad.

Föreningen, startad som Ramhälls Byagille 1985, har årligen ca 150 medlemmar, och anordnar många uppskattade aktiviteter under hela året.

Det finns möjlighet att hyra hela eller delar av Bygdegården.

Ramhälls Bygdegårds- och Hembygdsförening har under badsäsongen hand om tillsynen av Rastsjöns badplats.

Föreningen anordnar guidade gruvvandringar vid Ramhälls gruvor.

 

Välkommen till Ramhälls Bygdegård!

 

 


8 september: Bakluckeloppis, loppis & liten auktion.
15 september: Medlemsfest.

Se alla aktiviteter under 2018!

 

 

Hemsidan uppdaterades 2018-08-12. 

 

 

 

 

 

 

Nyheter

 • GDPR – EU’s nya dataskyddsförordning

  Publicerat:

          Från och med den 25 maj 2018 gäller i alla EU’s medlemsländer GDPR (General Data Protection Regulation), den nya Dataskyddsförordningen . Det innebär förändringar i hur personuppgifter* ska behandlas. Med anledning av detta har Ramhälls Bygdegårds- och Hembygdsförening inlett ett arbete med att se över våra rutiner och skapa en policy för […]

 • KALLELSE TILL ÅRSMÖTE

  Publicerat:

  Medlemmar i Ramhälls Bygdegårds-och Hembygdsförening kallas härmed till ordinarie årsmöte i Ramhälls Bygdegård söndagen den 18 mars kl 13.00. Kallelse och dagordning.  

 • VIKTIG FIBERINFO

  Publicerat:

  IP-Only har beslutat att pausa flertalet grävarbeten för fiber under de värsta vintermånaderna. Beslutet gäller över hela landet, och görs för att höja kvaliteten (mindre risk för sönderkörning, vatten i viktiga tekniska kopplingar, extrakostnader vid hård tjäle eller djup snö, etc). Det är alltså inte tal om att stoppa några projekt, utan bara att göra […]

 • TILLSAMMANS!

  Publicerat:

  Ramhälls Bygdegårds- och Hembygdsförening deltar på Tillsammansdagen i Bruksgymnasiet, Gimo, lördagen den 10 februari. Kom och träffa oss där!  

 • FIBERNYTT

  Publicerat:

  IP-Only har ännu inte fått Trafikverkets tillstånd för grävning längs den allmänna vägen från Alunda, via Lyan och upp till Ramhälls korsning. För att komma igång i vårt område började grävningen därför i Gundbyn, och har från Halvöreby vägskäl fortsatt mot Rasten, Halvöreby och Flymyra. Grävning har även skett på småvägar i området. Gräventreprenören har […]

Senaste inläggen