Välkommen

Välkommen till Skånes Bygdegårdsdistrikt !
Skånes Bygdegårdsdistrikt består av 54 föreningar som är anslutna till Bygdegårdarnas Riksförbund. Bygdegårdsdistriktet arbetar för samordning och utbildning för föreningarna, information och stöd i ekonomiska frågor, byggnadsfrågor, bygdegårdsförsäkringen, miljödiplom, hemsidor m.m. samt tips om olika kulturaktiviteter. Distriktet kallar till stämmor och informationsträffar och det är viktigt att så många som möjligt deltar. Vi välkomnar också nya föreningar till oss.

180210
Styrelsedag på Studieförbundet Vuxenskolan i Lund för BR Skåne. Förberedelser inför Skånedistriktets årsstämma 180422.
180126-27, Ordförande- och sekreterarkonferens, Bygdegårdarnas Riksförbund, Stockholm
 
171201
Jag, Karin Olsson och Ingrid Sandelin har varit på bygdegården Rydsgårdshus ikväll och uppdaterat deras Miljödiplom 1 som var sedan 2012.
Full pott med 99p blev resultatet. Känns som att miljöarbetet har knutit ihop de olika delarna på Rydsgårdshus där en stiftelse äger huset, en krögare sköter restaurangen och bygdegårdsföreningen sköter annan verksamhet såsom teater, loppis, sång och musik med stor framgång.Ett stort grattis till ett gott arbete i Rydsgård! Karin Olsson, Miljöansvarig i BR Skåne och Ingrid Sandelin, miljöansvarig i grannföreningen Solvalla Bygdegård, Sjöbo.

 

171122

Musikhjälpen är ett insamlingsevent med ett nytt tema varje år. P3 och SVT/SVT Play sänder tillsammans dygnet runt under 144 timmar mellan 11-17 december för att uppmärksamma Radiohjälpens insamling till en undangömd humanitär katastrof.

I år är temat – Barn är inte till salu.  Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över. Sexhandeln med barn är en växande kriminell miljardindustri, där mörkertalen är enorma. Pengarna från Musikhjälpen kan bl.a. gå till att utbilda barn i deras rättigheter, läkarundersökningar, psykologhjälp och att ge barnen en chans att komma in i samhället igen.

Nedan finns en länk till bygdegårdarnas bössa i Musikhjälpen!
Var gärna med och skänk pengar om Ni kan och vill, samt hjälp oss att sprida detta i Era nätverk och dela på Facebook. Tillsammans kan vi göra skillnad!

http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/bygdegardarna

Tack för Ditt bidrag!
Mvh Karin

171031
Skånes 54:e medlem, Teckomatorps folkets hus. Introduktionsmöte av ordf i Skåne.*
Mvh Karin

—————————————————-
—————————————————-

171029
Matmässa med info om matsvinnet i Sjöbo kommun och hemma hos folk. Karin Solvalla

171024
Teater – Y VIVA ESPANA
125 personer på föreställningen i rydsgårdshus.
Mvh Karin

(Y VIVA ESPANA är en komedi om den utsatta situationen man har som patient inom åldringsvården. Den handlar om modet att kräva sin rätt som människa och att aldrig ge upp sina drömmar. Tillsammans med musik och dansinslag är det en riktig FeelGood föreställning som bevisar att inget är omöjligt).

171022
100 personer på 80 årsjubilerande pärups bygdegård.
Br Skåne uppvaktade med blomma, höll tal o hade med sig tidningar.
Sen lyssnade vi till Karin Laserows liv och skånsk musik.
Mvh Karin

171020
Br Skåne på plats i Osby på bioborgen. Regional överenskommelse
om mötesplatser i Skåne. Region Skåne och idéburna sektorn.

Klicka här för att läsa mer.
Mvh Karin

171005
Med på HSSL-möte på Backagården utanför Höör.
Bygdeplaner på landsbygden. Bygdegårdarna är en del
i infrastrukturen och för gemenskap i samhället. Viktigt
när vi pratar med kommunala tjänstemän och politiker.
/Karin


171003
Idékläckarkväll med Leader pH i Ignaberga.

Klicka här för att läsa mer.
/Karin


170926
Bygdegårdsdistriktets infobord på SV
Skåneland extra årsstämma i Hässleholm.
/Karin

SVs förbundsstämma är en stor mötesplats för folkbildare och SV-medarbetare från hela landet. Den räknas som en av de största mötesplatserna inom svensk folkbildning.

Skånes förbundsstämmoombud 2017 i Trollhättan

Fr.v. Thomas Andersson, Grevie Bygdegård, Karin Olsson, förbundsrepresentant, Ingrid Sandelin, Solvalla Sjöbo, Eva Karin Hempel, SV, Lena Hammerli, Oppmanna-Vånga Bygdegårdsförening (Brunnen), norr om Kristianstad, Rolf Stridsberg, Börringe Bygdegård.

Skånes förbundsstämmoombud 2016 i Hudiksvall

Skånes förbundsstämmoombud 2016 i Hudikssvall. Fr.v. Ingrid Sandelin, Ronny Persson, Karin Olsson och

Fr.v. Ingrid Sandelin, Solvalla Sjöbo, Ronny Persson Erikslund, Ystad, Karin Olsson Solvalla Sjöbo och Ginny Sköld, Västra Sönnarslövs bygdegård, Klöva Hallar, Klippan.

Nyheter