Välkommen

Välkommen till Skånes Bygdegårdsdistrikt !
Skånes Bygdegårdsdistrikt består av 53 föreningar som är anslutna till Bygdegårdarnas Riksförbund. Bygdegårdsdistriktet arbetar för samordning och utbildning för föreningarna, information och stöd i ekonomiska frågor, byggnadsfrågor, bygdegårdsförsäkringen, miljödiplom, hemsidor m.m. samt tips om olika kulturaktiviteter. Distriktet kallar till stämmor och informationsträffar och det är viktigt att så många som möjligt deltar. Vi välkomnar också nya föreningar till oss.

 

 

Skånes förbundsstämmoombud 2016 i Hudiksvall

Skånes förbundsstämmoombud 2016 i Hudikssvall. Fr.v. Ingrid Sandelin, Ronny Persson, Karin Olsson och

Fr.v. Ingrid Sandelin, Solvalla Sjöbo, Ronny Persson Erikslund, Ystad, Karin Olsson Solvalla Sjöbo och Ginny Sköld, Västra Sönnarslövs bygdegård, Klöva Hallar, Klippan.

 

 

 

 

Nyheter

 • Ny medlem!

  Publicerat:

  Vi hälsar Södra Åby Hembygdsförening, Trelleborg välkomna som medlemmar i Bygdegårdsdistriktet! Vi hoppas att ni ska få stor glädje och nytta av medlemsskapet och att vi får glädjen att träffa er på våra olika träffar och stämmor.

 • Julhälsning från Skånes Bygdegårdsdistrikt!

  Publicerat:

  Till Dig som ordförande i bygdegårdsföreningen Tack För ett gott samarbete under 2016 med föreningsträffar, teaterföreställningar, miljödiplom…   LLU Det har diskuterats Lokalt Ledd Utveckling – LLU, frågetecknen har varit många och en del har rättats ut.   Vi undrar nu hur arbetet ser när det gäller landbygdsutveckling och Leader. Hur tänker ni i arbetet […]

 • Antal Bygdegårdar och SV-avdelningar i Skåne

  Publicerat:

  Vi är 53 bygdegårdar i Skåne. Se karta och förteckning här. SV i Skåne har omorganiserats. Se här SV i Skåne

 • Mellandagsfilm

  Publicerat:

  Ta en paus från allt julstök och ta med familjen, släkten och vännerna och se på fi lm tillsammans i bygdegården. Det är lätt och kul att arrangera fi lmvisning! Följ instruktionerna nedan så kommer ni snabbt igång! Ni behöver: Projektor, fi lmduk, DVD eller blu-ray-spelare och ljudsystem! Läs mer här!

 • Inbjudan utbudsdagar med Riksteatern

  Publicerat:

  Hej – bygdegårdsdistrikten i Väst och Söder! Här kommer en inbjudan inför två Scenkonstdagar/Utbudsdagar i Helsingborg och Borås, som ni kanske redan har fått, men för säkerhets skull … Skicka gärna ut i era distrikt och tipsa era föreningar. Mejla andreas.engstrom@bygdegardarna.se för en aktuell adresslista. Ett tips är att ta med er någon/några från medlemsföreningarna […]