• Mån
Svampens Dag
Solvalla

Puggehatten anordnar Svampens Dag

Kl. 13 inleder Jan Friheden med information om giftiga och matnyttiga svampar med inriktning på svamp som livsmedel.

Därefter beger vi oss ut i svampmarker i närheten.

Återsamling på Solvalla Bygdegård för genomgång.

Vi serverar svampsoppa: 50 kr inkl. macka med ost och dricka    alternativt kaffe och kaka.

Välkommen!

Upplysningar: Jan Friheden, tel. 0417 – 42045 eller 070-8253919.

Smådjurs- och fjäderfämarknad i Högsma 9 sept.
Högsma bygdegård PL 1089, 289 94 Glimåkra (Högsma)
Skånes Bygdegårdsdistrikt

Högsma Bygdeförening välkomnar ännu en gång säljare, köpare och nyfikna till marknad den 9 september. Försäljning mellan kl 11 och 14.

På plats kommer det att finnas massor med höns och ankor av olika raser, vaktlar, olika sorters kaniner, mm, mm. Dessutom avelsägg av flera raser.
Det brukar även finnas fårfällar, hantverk, plantor, perenner, sylt, marmelad, salvor, förkläden, tygkassar, honung, hembakt, matägg & mkt, mkt mera.
En försäljningsplats kostar 50 kr.
Dessutom kommer Bygdeföreningen att sälja ut ett tiotal begagnade cyklar i bra skick, både med och utan växlar.
Och som vanligt finns det korv och fika till försäljning.
Vi vill gärna att säljare gör en föranmälan till djurmarknad@hotmail.com
Varmt välkomna till alla!      Sprid gärna vår affisch>>

Hjärta och smärta
Boalts bygdegård (Boalt)
Skånes Bygdegårdsdistrikt

[caption id="attachment_2123" align="alignright" width="300"] Thomas och Ingemar underhåller[/caption]

Thomas Pettersson, från Immeln, jobbar på kardiologen i Kristianstad. Han har stor kunskap och erfarenhet av hjärtsjukdomar efter snart 40 år som hjärtläkare. Han  föreläser med hjälp av PowerPoint med betoning på hjärtinfarkt, kärlkramp samt vad man gör på sjukhuset i form av operationer. Han svarar också på frågor som rör hjärta och smärta. Det allvarliga ämnet kombineras med sång och musik inom hjärtegenren med hjälp av Ingemar Nilsson, trubadur från Immeln,

Kvällen avslutas med fika. Avgift 100 kr inkl. fika. Barn gratis.
Samarrangemang med Studieförbundet Vuxenskolan

HÖSTMARKNAD DEN 7 OKTOBER KL 10-14
Östra Ljungby
Skånes Bygdegårdsdistrikt

Höstmarknad, klicka och läs mer

Y Viva Espana, en galen komedi av Dan Kandell
Börringe
Skånes Bygdegårdsdistrikt

Tisdagen den 31 oktober klockan 19.00 kommer Y Viva Espana till Börringe Bygdegård.

Medverkande: Cecilia Hjalmarsson och Cecilia Walton.  En galen komedi av Dan Kandell.

Kaffe servering efter föreställningen

Entré 180 kronor