Södermanlands bygdegårdsdistrikt

Välkommen till Södermanlands bygdegårdsdistrikt. I Södermanland finns 27 bygdegårdar. Många av dessa gör ett fantastiskt jobb och skapar stora möjligheter till ett rikt utbud av aktiviteter.

Idéen med ett hus som kan skapa lokalt engagemang och sammanhållning för bygden är genial. Värdegrunden för dessa samlingslokaler är att alla oavsett politisk- eller religiös åskådning är välkomna.

Verksamheten bedrivs ideellt och utgår från lokala behov och en stor grupp glada, envisa och entusiatiska eldsjälar.

Nyheter

 • Barn- och ungdomsprojekt på ingång

  Publicerat:

  Distriktet ska vara med i ett barn- och ungdomsprojekt för att stimulera mer verksamhet som riktar sig till just barn och unga. Har din bygdegård redan sådan verksamhet? Vill ni starta? Vill ni göra mer, större och bättre? Nu finns möjlighet att få hjälp och stöd. Missa inte den chansen. Intresseanmälan och mer information: Ingemar Mattsson, […]

 • IMG_2702

  Ny distriktsstyrelse

  Publicerat:

  Nu är den nya distriktsstyrelsen på plats. Nästa möte äger rum den 16 augusti. Då ska styrelsen prata mycket om kommunikation och hur det är möjligt att locka fler till bygdegårdarnas fantastiska aktiviteter.

 • Sörmland stämma

  Rapport från distriktsstämman 2016

  Publicerat:

  Ulla Johansson valdes på lördagen den 23 april till ny distriktsordförande på vår distriktsstämma som hölls på Vikingavallen, Stallarholmen. 24 ombud från 11 föreningar mötte upp. Monica Eriksson f d förbundssekreterare informerade inledningsvis om landsbygdsprogrammet och Landlotten. 24 ombud från 11 föreningar närvarade. Sven-Åke Eriksson satt sekreterare och Anders Eriksson mötesordförande. Ulla Johansson, som valdes till ny […]