Välkommen

till Södra Kalmars distrikt. Vi organiserar 34 bygdegårdar och hälsar er välkomna att att boka  en bygdegård och/eller besöka våra bygdegårdar vid något trevligt arrangemang.

• Informationsträff Sydost Leader 2 mars

Publicerat:

Hur kan vi arbeta med SydostLeader? Vi samlas för att få information om SydostLeader och hur kan vi arbeta med det i Bygdegårdsrörelsen den 2 mars kl 18.30 i Långasjö bygdegård. Inbjudan SydostLeader

Informativ distriktsträff

Publicerat:

Den 3 februari var representanter från 11 föreningar samlade till distriktsträff. Information om Landsbygdsprogrammet stod bland annat på Agendan. Men det blev en mängd informationsutbyte om konsten, teaterträffar, Landlotten, hemsidor, miljöarbete, samarbete med SV och mycket mer. Tack  Fagerhults bygdegård för aktivt värdskap och god smörgåstårta.

• Bygdegårdsträff 3 februari

Publicerat:

Välkomna till bygdegårdsträffen onsdagen den 3 februari klockan 18:30 i Fagerhults bygdegård. Då samlas representanter för bygdegårdsföreningarna och distriktsstyrelsen för att diskutera verksamheten under 2016 Inbjudan Bygdegårdsträff Södra Kalmar

• Anders Åkesson

Anders Åkesson fick guldplakett

Publicerat:

Anders Åkesson, Kalmar, tidigare förbundsordförande i Bygdegårdarnas Riksförbund fick helgen den 31 maj – 1 juni motta förbundets högsta utmärkelse guldplaketten, då bygdegårdare var samlade till förbundsstämma i Blekinge.     Södra Kalmar representerades av: Anders Åkesson, Kalmar, Helena Stegert, Löttorp och  Kenneth Petersson, Orrefors. Läs mer om förbundsstämman!

• Distriktsstämma i Källa 13 april

Publicerat:

Årets distriktsstämma hålls i Källa bygdegård den 13 april kl. 16.00. Varje förening ska utse två ombud.Välkomna! /Distriktsstyrelsen