Välkommen

Välkommen till  bygdegårdarna i Stockholm län. 58 bygdegårdar runt om i länet varav ett 15 tal i Stockholms skärgård. Bygdegården är en viktigt möteplats för föreningsverksamhet, kulturaktiviteter och olika möten mellan människor.

• Inbjudan kulturnätverksträffar

Publicerat:

Välkommen till någon av de två kulturnätverksträffarna som hålls den 6 mars i Estuna bygdegård, Norrtälje och den 7 mars i Jakobsbergs gård i Bredäng. Information om nya kulturstödet och tips på arrangemang på programmet. Anmäl till Doris doris.vesterlund@hotmail.com Inbjudan Kulturnätverksträff mars 2017

• Glädjande nyhet att fira!

Publicerat:

Nu har vi fått beslutet skriftligt! En rejäl julklapp till länets bygdegårdsföreningar. Vi har fått besked att vår ansökan till landstingets kulturnämnd beviljats med 200 000 kronor per år i tre år för att öka utbudet av kultur i länets bygdegårdar. Nu kan det bli ännu mer av teater, sång o musik, författarträffar och filmvisningar. […]

• Uppskattad hemsideskurs

Publicerat:

Fyra föreningar från Stockholms län och två från Uppsala var den 19 november på utbildning, en kurs i samverkan med SV. Nu blir det fler och bättre uppdaterade hemsidor. Här ses  Bo Carlqvist, distriktsordförande i Stockholms län tillsammans med vår kursledare Isak Gerson.

• Två träffar genomförda

Publicerat:

I höst har vi haft en miljö- och byggträff som var välbesökt. Bra samtal om olika stödmöjligheter och hur vi erövrar miljödiplom. Till kulturnätverksträffen kom få p g a snöovädret. Så kan det vara. Välkomna på kommande träffar.

• Från Kulturveckan 22 – 30 oktober

Publicerat:

Många  föreningar deltog i kulturveckan med teater, dans, sång , musik och Halloveenfirande. I Grödinge bygdegård hölls en kväll med Dan Andersson. Spelmannen Pär Sörman berättade och sjöng i en fullsatt bygdegård. Arrangemanget genomfördes i samverkan med teaterföreningen.