Välkommen

Välkommen till  bygdegårdarna i Stockholm län. 58 bygdegårdar runt om i länet varav ett 15 tal i Stockholms skärgård. Bygdegården är en viktigt möteplats för föreningsverksamhet, kulturaktiviteter och olika möten mellan människor.

• tomte-2

10 julmarkander i vårt län

Publicerat:

Välkomna och besöka någon av de 10 julmarknader som vår bygdegårdar inbjuder till. Här har ni listan:  julmarknader-i-bygdegardar Med detta vill bygdegårdsdistriktet önska alla bygdegårdsföreningars funktionärer en GOD JUL och  ett  GOTT NYTT ÅR!

• img_7382

Uppskattad hemsideskurs

Publicerat:

Fyra föreningar från Stockholms län och två från Uppsala var den 19 november på utbildning, en kurs i samverkan med SV. Nu blir det fler och bättre uppdaterade hemsidor. Här ses  Bo Carlqvist, distriktsordförande i Stockholms län tillsammans med vår kursledare Isak Gerson.

• img_7272

Två träffar genomförda

Publicerat:

I höst har vi haft en miljö- och byggträff som var välbesökt. Bra samtal om olika stödmöjligheter och hur vi erövrar miljödiplom. Till kulturnätverksträffen kom få p g a snöovädret. Så kan det vara. Välkomna på kommande träffar.

• img_7298

Från Kulturveckan 22 – 30 oktober

Publicerat:

Många  föreningar deltog i kulturveckan med teater, dans, sång , musik och Halloveenfirande. I Grödinge bygdegård hölls en kväll med Dan Andersson. Spelmannen Pär Sörman berättade och sjöng i en fullsatt bygdegård. Arrangemanget genomfördes i samverkan med teaterföreningen.

• styrelsen 2016 på Ornö i augusti

Planeringsdagar i Dalarö och Ornö

Publicerat:

Den 11 -12 augusti höll distriktsstyrelsen planeringsdagar med besök hos nya föreningen på Dalarö samt Ornö bygdegård. Agendan för hösten planerades. Här styrelsen; Åke Svensson, Bo Carlqvist, Doris Vesterlund, Elisabeth Karlsson, Monica Eriksson och Marianne Nord. Saknas gör Åke Jansson och Karin Fälldin som tyvärr inte kunde delta