Kulturträff om kalkbrytning

Lördag 21 oktober kl. 12.00 – 16.00 är det ett kulturarrangemang på Oaxen Bygdegård i samarbete med Hölö Mörkö Hembygdsförening

• Poul Bergesen gästar Oaxen och han har med sig bränd kalk för att släcka den på plats. Poul har i flera år bott på Gotland och bland annat förestått Bläse Kalkbruksmuseum, men nu bor han i Nyköping. Vid besöket kan du också köpa hans bok Bläse kalkbruksmuseum – om stenindustrin på Gotland.
  • En kortfilm om kalkbrytningen – inspelad 1957 – men senare bearbetad av Olle Häger visas också. Hans Villius berättar.

Hembygdsföreningens hemsida och kalender:

Oaxens bygdegårdsförenings hemsida

17 oktober, 2017

Carin Önnestam berättar om Lyran

Föredrag av Carin Önnestam Söndag 22 oktober kl 14.00

Carin berättar om livet på Lyran och de intressanta personer som var verksamma där runt förra sekelskiftet på Jakobsbergs Gård i Norra flygeln, Bredäng. Kostnadsfritt.

Kaffeservering.
Arrangör är Skärholmens Hembygdsförening.
Välkomna!

Carin Önnestams bok ”Riksäpplet i Gröndal” kommer att finnas till försäljning för 100kr kontant.

12 oktober, 2017

Digital Bio i Kårsta

Saga Bio i Kårsta Eksgogens bygdegård, Vallentuna visar filmen

Thor – Rangnarök

söndag den 29 oktober kl. 18.00

Thor försöker rädda sitt folk från den hänsynslösa Hela och tvingas kämpa mot sin forna bundsförvant och vän Hulk i en dödlig gladiatortävling. Marvels universum.

Biljettpris: 100 kronor

Hantverksutställning i Över Enhörna

”Välkomna till hantverksutställningar och ett bröllopstema 25-26 oktober kl. 16.00 – 20.00 i Över Enhörna bygdegård.
Vi ställer ut allehanda hantverk och kläder, kronor, porslin, inbjudan mm som hör bröllop till. Pågår ons- fre 16- 20.  På lördagen 28 okt saftkalas med clownen Olga 14-15.30 för barn
Arrangör Över Enhörna bygdegårdsförening”

Clownen Olga i Över Enhörna

Välkoman till Över Enhörna bygdegård lördagen 28 okt
Saftkalas med clownen Olga 14-15.30 för barn
Arrangör Över Enhörna bygdegårdsförening”

Hantverksutställning i Över Enhörna

Vi ställer ut allehanda hantverk och kläder, kronor, porslin, inbjudan mm som hör bröllop till. Pågår ons- fre 25 – 27  På lördagen 28 okt saftkalas med clownen Olga 14-15.30 för barn
Arrangör Över Enhörna bygdegårdsförening

Friteatern på Mörkö 22 oktober

Välkomna att se föreställningen ”Mannen som blev ensam” i Mörkö bygdegård  den 22 oktober.

Om – Mannen som blev ensam –

Fritiof Nilsson Piratens novell ”Mannen som blev ensam”, åskådliggjör sådant sätt att vara, som vi människor kan ha för oss, och som i en alldeles särskild slags anda ger skeva bilder om andra människor. Ja du vet, för igenkännelsen är stor.

Någon flyttar in i den öde stugan, i byn. Var kom denne någon ifrån? Iakttagelserna börjar…

Den ene såg ett, den andre ett annat, den tredje lade ihop och berättade för en fjärde som drog sina slutsatser och kolporterade dem. Detaljer från ena året sattes i samband med andra detaljer från det nästa, bara inslaget passade den mörka varpen. Efter några års studier av mannens vanor hade man flera goda hållpunkter för bedömande av hans sanna karaktär

Citat ur Piratens Mannen som blev ensam