Februari 2017

KAFÉDANS
Sorunda
Stockholms Bygdegårdsdistrikt

Uffe&Uffe bjuder på njutbar musik. Vill du dans går det bra eller sitt och bara njut. Kaffe finns att köpa. Entré 60:- Välkomna!

Örhängen – dåtid – nutid med lite allsång

Scenkvällar – Grödinge bygdegård i samarbete med Botkyrka Teaterförening

Söndag 12 februari
kl. 18.00
Örhängen – dåtid – nutid
med lite allsång
Rickard Boberg sång, Ulf Hedin gitarr, Robert Ivansson kontrabas

Ordinarie pris 200 kr med scenpass 150 kr. Ungdom upp till och med 25 år 100 kr. I priset ingår fika
under pausen.

Se: Botkyrka Teaterförening för biljettköp

Biljetter finns även att köpa på Klackenbergs Böcker och Papper i Tumba centrum.

Söndagscafé
Skälby gård i Järfälla

Söndagscafé 12 februari 2017 kl. 12.00-15,30

Kaffeservering med hembakat bröd.

Försäljning av svensk honung.

Föredrag Michael Blum
Bygdegården Refsnäs (Refsnäs)
Stockholms Bygdegårdsdistrikt

¨Från Knäppupp till Svenska Ord¨.

Teater Stormen 19 februari
Yxlan-Blidö

Teater Stormen 19 febr 2017. Obs. Kl 15.00

Klicka på bild för förstoring

Stormen

En av Shakespeares mest älskade pjäser, en komedi om att våga se världen på ett nytt sätt.

Ett skepp förliser i en storm och dess besättning och passagerare spolas i land på olika platser på en mystisk ö. Isolerade från varandra vet de inte vem som lever eller dött, och om de någonsin ska kunna komma därifrån. Ön blir en plats att rannsaka sitt liv och börja fantisera om något annat. En furste börjar drömma utopiska drömmar. Ett kungabarn upptäcker glädjen i enkelheten och det hårda arbetet. En narr och en drucken munk längtar tvärtom efter att använda öns resurser för fullt tills de tar slut. Och över alltsammans vakar trollkarlen Prospero med sin kontroll över hårt tuktade naturandar. Stormen är hans verk, och hans plan är att återvända till den tron som stals från honom.
I den här versionen blir det en föreställning om paradigmskiften, vår tids utmaningar, en varningsklocka och en hyllning till människans förmåga att förändra sitt beteende. Alltså en fri tolkning med samtida relevans, men utan att frångå originalets sagoskimmer.
En generös föreställning med musik och inslag av improvisation, som aktivt förhåller sig till den lokal där den spelas.

Tid; Kl 15.00. Längd 2 tim 25 min inkl paus. Pris meddelas senare.