Britt-Marie Ankar silvernål

Britt-Marie Ankar, kulturansvarig i Rådmansö bygdegårdsförening har fått motta förbundets silvernål för sin insatser för Rådmansö bygdegård. Silvernålen överlämnades i samband med Rådmansö bygdegårds 40-års jubileum den 22 april. Här ses Britt-Marie med ett fota av sin far Anders Perols som var distriktsordförande åren 1986 – 1990.

Härlig distriktsstämma i soligt Odensala

Den 9 april höll vi vår distriktsstämma i den nybyggda bygdegården i Odensala. Det blev en härlig dag med bra diskussioner, påskbuffé och fantastisk underhållning av Mats Klingström och Hasse Larsson som sjöng Leonard Cohen låtar. Bo Carlqvist omvaldes som ordförande. Vi hälsar Britt Engdal och Lovisa Ådén välkomna som nya ledamöter i styrelsen.

Vi informerade om Årets bygdegårdsförening och silvernål. Återkommer om detta. Men de glada ombuden från Brogården, Norrtälje  Per-Olof Sigfridsson och Ulf Johansson får ni se en bild på. De blev årets rapporterare. De hade rapporterat i tid dvs före 15 mars.  Nu kämpar vi för att vi ska får in så vi har  100% rapportering i distriktet. Din hjälp behövs!

Distriktsstämma 9 april

Distriktsstämman hålls den 9 april i Odensala bygdegård, Sigtuna kommun. Kaffeservering från 10.00.

Program och handlingar  sändes den 21 mars till ordföranden och registrerade ombud. Handlingar hittar du också i spalten bredvid under Distriktsstämma.

Nominera senast 31 mars till årets bygdegård i Stockholms län och om din förening vill uppmärksamma någon med silvernål. Information har sänts via mail till ledande funktionärer.

Kul kulturkvällar

Två kulturnätverksträffar genomförda. Vi nådde 12 av våra föreningar som fick uppleva bra ”Smaka på” program och fick kunskap om finansiering av kulturprogram. I Norrtälje bjöds på musikprogram med Michael Blume och med Ellinor Videfirs och Gustav Jepson. På södra sidan fick man se lite av föreställningen ” Drottningsylt” med Josefin Johansson och Robert Noack (bilden). Mer info om detta hittar du under fliken kultur.

Glädjande nyhet att fira!

Nu har vi fått beslutet skriftligt!
En rejäl julklapp till länets bygdegårdsföreningar. Vi har fått besked att vår ansökan till landstingets kulturnämnd beviljats med 200 000 kronor per år i tre år för att öka utbudet av kultur i länets bygdegårdar. Nu kan det bli ännu mer av teater, sång o musik, författarträffar och filmvisningar. Mer information på det nya året när styrelsen satt regelverket. Vi har dock god hjälp av Västra Götalands mångåriga erfarenhet.

Uppskattad hemsideskurs

Fyra föreningar från Stockholms län och två från Uppsala var den 19 november på utbildning, en kurs i samverkan med SV. Nu blir det fler och bättre uppdaterade hemsidor.

Här ses  Bo Carlqvist, distriktsordförande i Stockholms län tillsammans med vår kursledare Isak Gerson.

Två träffar genomförda

I höst har vi haft en miljö- och byggträff som var välbesökt. Bra samtal om olika stödmöjligheter och hur vi erövrar miljödiplom. Till kulturnätverksträffen kom få p g a snöovädret. Så kan det vara. Välkomna på kommande träffar.

Från Kulturveckan 22 – 30 oktober

Många  föreningar deltog i kulturveckan med teater, dans, sång , musik och Halloveenfirande. I Grödinge bygdegård hölls en kväll med Dan Andersson. Spelmannen Pär Sörman berättade och sjöng i en fullsatt bygdegård. Arrangemanget genomfördes i samverkan med teaterföreningen.

Planeringsdagar i Dalarö och Ornö

Den 11 -12 augusti höll distriktsstyrelsen planeringsdagar med besök hos nya föreningen på Dalarö samt Ornö bygdegård. Agendan för hösten planerades. Här styrelsen; Åke Svensson, Bo Carlqvist, Doris Vesterlund, Elisabeth Karlsson, Monica Eriksson och Marianne Nord. Saknas gör Åke Jansson och Karin Fälldin som tyvärr inte kunde delta

styrelsen 2016 på Ornö i augusti