Två viktiga datum i vår

Lägg in dessa två datum i er agenda!

17 mars blir det en kulturnätverksträff på BR i Stockholm mellan 10.00 – 15.00.
8 april har vi Distriktsstämman i Över Enhörna bygdegård. Vi kommer att ordna en abonnerad buss från Norrtälje med tre stopp på vägen. Fotot är när Hasse Larsson och Mats Klingström underhöll på distriktsstämman 2017.

Arrangörsstöd till 67 arrangemang

Tack vare det stöd som distriktet fått från Stockholms läns landsting har 21 bygdegårdar i 12 kommuner fått arrangörsstöd till 67 olika arrangemang under 2017. Toppar gör filmen med  30 visningar, därefter 14 musik-arrangemang och 10 teaterföreställningar. Stöd har också givits till utställningar, föreläsningar och nycirkus. Bilden är från sommarens dansbanebio i Skå bygdegård och festplats.

Sök arrangörsstöd för 2018. Regler och blanketter hittar du under rubriken kultur.

3 x Bjällerklang

Julen varar ända in till påska heter det ju. Men garanterat till den 12 – 14 januari då föreställningen Bjällerklang med med Solveig Bergqvist Larsson och Cecilia Kyllinge, Anders Larm och Jan-Olof Jonsson ges i tre bygdegårdar

12 januari kl. 19.00 I Yxlan Blidö bygdegård, Norrtälje
13 januari kl. 19.00  i Rådmansö bygdegård, Norrtälje och
14 januari kl 15.00 i Skepptuna bygdegård, Sigtuna

Välkomna!

Gott Nytt År!

Gott Nytt År önskar vi alla ” Bygdegårdare ” och Bygdegårdares vänner! Vi ser fram emot ett nytt spännande år med gott samarbete.

I år är vi värdar för förbundsstämman som hålls den 2 – 3 juni på Marholmen, Norrtälje. Det ska bli spännande-

Distriktsstyrelsen

Höstträffar 20 och 21 november

Välkomna till någon av våra höstträffar som hålls den 20 november i Lännagården, Norrtälje och den 21 november på Franzéngatan 6. Vi för besök av Carolina Svensson från försäkringskansliet som berättar alla möjligheter kring försäkring vattenlås, brandskydd mm. Därutöver aktuell information. Här Inbjudan HÖSTTRÄFF

Unga och kultur i fokus

Den 13-14 oktober var vi, 25 personer från 15 föreningar, samlade till kurs i Nacka. Vi fick inspiration och idéer till ökad ungdomsverksamhet av projektledarna Josefin Eriksson och Anna Öman (se bild). Vårt arangörsstöd presenterades och idéer till kulturevenemang diskuterades. Stöd och hjälp för upprustning var ett självklart pass och genomgång av allt som är aktuellt inom bygdegårdsrörelsen just nu. Två trevliga och innehållsrika dagar.

Lyckad Kulturresa 19 augusti

Den 19 augusti genomförde vi  en endagsutflykt till södra delen av vårt län. Vi besökte två bygdegårdar Västerby och Svärdsjögården. Vi fick en guidning runt Nynäshamn av en omtyckt och professionell guide. En trevlig och uppskattad dag.

Grattis Odensala och mycket mer…

Helgen 3 -4 juni var vi 9 representanter från Stockholms län  på förbundsstämman i Trollhättan, varav fyra ombud. Vi fick uppleva när Odensala bygdegårdsförening fick motta utmärkelsen ”Årets bygdegårdsförening i Sverige”, vi träffade massor av bygdegårdare runt hela landet, vi fick uppleva beslut om ny förbundsordförande Per Lodenius från Norrtälje och vi fick möjligheten att bjuda stämman till Stockholms län 2017. Se fler bilder under denna flik.

Jonatan Virtanen har för Odensal bygdegårdsförening tagit emot utmärkelsen Årets bygdegårdsförening i Sverige

Här är vi som var på stämman. Anders Karlsson, Solna (valberedningen), Monica Eriksson, Solna, sekreterare, Marianne Nord, Hägersten (miljö och byggansvariga), Elisabeth Karlsson, ombud och landsbygdsansvarig, Maria Lodenius, Lännagården, Britt Engdal, ombud och kassör, Karin Fälldin, Stockholm , ombud, Jonatan Virtanen. Odensala,  Doris Vesterlund, Järfälla och kulturansvarig och Bosse Carlstedt, ombud och distriktsordförande.

Britt-Marie Ankar silvernål

Britt-Marie Ankar, kulturansvarig i Rådmansö bygdegårdsförening har fått motta förbundets silvernål för sin insatser för Rådmansö bygdegård. Silvernålen överlämnades i samband med Rådmansö bygdegårds 40-års jubileum den 22 april. Här ses Britt-Marie med ett fota av sin far Anders Perols som var distriktsordförande åren 1986 – 1990.