Höstträffar 20 och 21 november

Välkomna till någon av våra höstträffar som hålls den 20 november i Lännagården, Norrtälje och den 21 november på Franzéngatan 6. Vi för besök av Carolina Svensson från försäkringskansliet som berättar alla möjligheter kring försäkring vattenlås, brandskydd mm. Därutöver aktuell information. Här Inbjudan HÖSTTRÄFF

Unga och kultur i fokus

Den 13-14 oktober var vi, 25 personer från 15 föreningar, samlade till kurs i Nacka. Vi fick inspiration och idéer till ökad ungdomsverksamhet av projektledarna Josefin Eriksson och Anna Öman (se bild). Vårt arangörsstöd presenterades och idéer till kulturevenemang diskuterades. Stöd och hjälp för upprustning var ett självklart pass och genomgång av allt som är aktuellt inom bygdegårdsrörelsen just nu. Två trevliga och innehållsrika dagar.

Lyckad Kulturresa 19 augusti

Den 19 augusti genomförde vi  en endagsutflykt till södra delen av vårt län. Vi besökte två bygdegårdar Västerby och Svärdsjögården. Vi fick en guidning runt Nynäshamn av en omtyckt och professionell guide. En trevlig och uppskattad dag.

Grattis Odensala och mycket mer…

Helgen 3 -4 juni var vi 9 representanter från Stockholms län  på förbundsstämman i Trollhättan, varav fyra ombud. Vi fick uppleva när Odensala bygdegårdsförening fick motta utmärkelsen ”Årets bygdegårdsförening i Sverige”, vi träffade massor av bygdegårdare runt hela landet, vi fick uppleva beslut om ny förbundsordförande Per Lodenius från Norrtälje och vi fick möjligheten att bjuda stämman till Stockholms län 2017. Se fler bilder under denna flik.

Jonatan Virtanen har för Odensal bygdegårdsförening tagit emot utmärkelsen Årets bygdegårdsförening i Sverige

Här är vi som var på stämman. Anders Karlsson, Solna (valberedningen), Monica Eriksson, Solna, sekreterare, Marianne Nord, Hägersten (miljö och byggansvariga), Elisabeth Karlsson, ombud och landsbygdsansvarig, Maria Lodenius, Lännagården, Britt Engdal, ombud och kassör, Karin Fälldin, Stockholm , ombud, Jonatan Virtanen. Odensala,  Doris Vesterlund, Järfälla och kulturansvarig och Bosse Carlstedt, ombud och distriktsordförande.

Britt-Marie Ankar silvernål

Britt-Marie Ankar, kulturansvarig i Rådmansö bygdegårdsförening har fått motta förbundets silvernål för sin insatser för Rådmansö bygdegård. Silvernålen överlämnades i samband med Rådmansö bygdegårds 40-års jubileum den 22 april. Här ses Britt-Marie med ett fota av sin far Anders Perols som var distriktsordförande åren 1986 – 1990.

Härlig distriktsstämma i soligt Odensala

Den 9 april höll vi vår distriktsstämma i den nybyggda bygdegården i Odensala. Det blev en härlig dag med bra diskussioner, påskbuffé och fantastisk underhållning av Mats Klingström och Hasse Larsson som sjöng Leonard Cohen låtar. Bo Carlqvist omvaldes som ordförande. Vi hälsar Britt Engdal och Lovisa Ådén välkomna som nya ledamöter i styrelsen.

Vi informerade om Årets bygdegårdsförening och silvernål. Återkommer om detta. Men de glada ombuden från Brogården, Norrtälje  Per-Olof Sigfridsson och Ulf Johansson får ni se en bild på. De blev årets rapporterare. De hade rapporterat i tid dvs före 15 mars.  Nu kämpar vi för att vi ska får in så vi har  100% rapportering i distriktet. Din hjälp behövs!

Distriktsstämma 9 april

Distriktsstämman hålls den 9 april i Odensala bygdegård, Sigtuna kommun. Kaffeservering från 10.00.

Program och handlingar  sändes den 21 mars till ordföranden och registrerade ombud. Handlingar hittar du också i spalten bredvid under Distriktsstämma.

Nominera senast 31 mars till årets bygdegård i Stockholms län och om din förening vill uppmärksamma någon med silvernål. Information har sänts via mail till ledande funktionärer.

Kul kulturkvällar

Två kulturnätverksträffar genomförda. Vi nådde 12 av våra föreningar som fick uppleva bra ”Smaka på” program och fick kunskap om finansiering av kulturprogram. I Norrtälje bjöds på musikprogram med Michael Blume och med Ellinor Videfirs och Gustav Jepson. På södra sidan fick man se lite av föreställningen ” Drottningsylt” med Josefin Johansson och Robert Noack (bilden). Mer info om detta hittar du under fliken kultur.