Glädjande nyhet att fira!

Nu har vi fått beslutet skriftligt!
En rejäl julklapp till länets bygdegårdsföreningar. Vi har fått besked att vår ansökan till landstingets kulturnämnd beviljats med 200 000 kronor per år i tre år för att öka utbudet av kultur i länets bygdegårdar. Nu kan det bli ännu mer av teater, sång o musik, författarträffar och filmvisningar. Mer information på det nya året när styrelsen satt regelverket. Vi har dock god hjälp av Västra Götalands mångåriga erfarenhet.

Uppskattad hemsideskurs

Fyra föreningar från Stockholms län och två från Uppsala var den 19 november på utbildning, en kurs i samverkan med SV. Nu blir det fler och bättre uppdaterade hemsidor.

Här ses  Bo Carlqvist, distriktsordförande i Stockholms län tillsammans med vår kursledare Isak Gerson.

Två träffar genomförda

I höst har vi haft en miljö- och byggträff som var välbesökt. Bra samtal om olika stödmöjligheter och hur vi erövrar miljödiplom. Till kulturnätverksträffen kom få p g a snöovädret. Så kan det vara. Välkomna på kommande träffar.

Från Kulturveckan 22 – 30 oktober

Många  föreningar deltog i kulturveckan med teater, dans, sång , musik och Halloveenfirande. I Grödinge bygdegård hölls en kväll med Dan Andersson. Spelmannen Pär Sörman berättade och sjöng i en fullsatt bygdegård. Arrangemanget genomfördes i samverkan med teaterföreningen.

Planeringsdagar i Dalarö och Ornö

Den 11 -12 augusti höll distriktsstyrelsen planeringsdagar med besök hos nya föreningen på Dalarö samt Ornö bygdegård. Agendan för hösten planerades. Här styrelsen; Åke Svensson, Bo Carlqvist, Doris Vesterlund, Elisabeth Karlsson, Monica Eriksson och Marianne Nord. Saknas gör Åke Jansson och Karin Fälldin som tyvärr inte kunde delta

styrelsen 2016 på Ornö i augusti

Rapport från distriktsstämman

Distriktsstämman hölls den 24 april i Värmdö bygdegård, Hemmesta.

stämma 2016
33 ombud från 15 föreningar närvarade.

Ulla Holtman silvernål
I samband med stämmans öppnande delades förbundets silvernål ut till Ulla Holtman, Oaxen.

MingelStämmoförhandlingarna ajournerades efter en timme för informationstorg. Här fanns stationer med information om Byggfrågor, försäkring, kultur, ungdom, hemsida, Landlotten, landsbygdsprogrammet, miljö, tidningen Bygdegården. mm Ett mingel som pågick i en dryg halvtimme före lunch.

Tina Ahlin
Tina Ahlin underhöll. Tina gör i sommar en skärgårdturné med Rigmor Andersson och Louice Hoffsten. Nästa sommar hoppas hon få komma ut i bygdegårdar.

Bygdegårdskampan
Strax före lunchen genfördes ”Bygdegårdskampen” – en tävling  mellan distrikten. Vi vet ännu inte vilket distrikt som är smartast.

Vinnarlaget i bygdegårdskampen
Här är det stolta gänget som vann i vårt distrikt! Vinsten var naturligtvis en Landlott!

Anna och Melina
Anna Nordström, förbundsstyrelsen ledde förhandlingarna. Här informerar Melina Bergström, Vi Unga konsulent om möjligheterna till samverkan med Vi Unga Stockholms län.

Under eftermiddagen fortsatta förhandlingarna. Bland annat tog en plan
för 2016.  Verksamhetsplan_0315

Thomas avtackas

Vid stämmans avslutning avtackades Thomas Nilsson som varit distriktets sekreterare i 23 år.

Konstituerande sammansräde

Efter stämman sammanträdde den nyvalda styrelsen. Här fattas
Elisabeth Karlsson, Oaxen som valdes in som ny ersättare.

Anmäl till distriktsstämman NU!

Välkomna till distriktsstämman som hålls den 24 april kl.10.00 i Värmdö bygdegård, Hemmesta. Sedvanliga stämmoförhandlingar, stationer med matnyttig information och underhållning av Tina Ahlin.

Varje förening har två ombud med rösträtt men fler är välkomna.  Dessa ska registreras på medlemsnätet. Har dessa inte registrerats har kallelsen gått till ordföranden.

Kallelse_0315       Verksamhetsberättelse 2015_0315
Verksamhetsplan_0315