Under år 2012 genomfördes följande aktiviteter:

Årsmöte på Tvällens Värdshus. Urban Andersson läste egna dikter, sjöng och berättade historier för oss.
Loppis vid Kvarna.
Blåsippsvandring i samarbete med Hemträdgårdsföreningen i Gräsmark.
Filmvisning vid Kvarna. Rolf Swens visade bl.a. filmer från tidigare torpvandringar.
Valborgsmässofirande vid Kvarna med sång av PRO-kören från Gunnarskog med duktiga musiker som dragspelaren Kåre Moen m.fl.
Vårstädning vid Stranna badplats.
Boulespel vid Stranna under sommaren.
Trivseldag med Slåtteröl vid Kvarna.
Finnkulturdag med vandring vid Kammesmakk och Honkamakk och därefter olika aktiviteter på Tvällens Festplats. Bl.a. Friluftsgudstjänst, musikunderhållning, utställningar, tipspromenad, försäljning av hantverk, loppis och finnkulturböcker. Servering av kaffe, varmkorv och kolbullar.
Höstfest i Humsjöstugan, Hembygdsgården i Gräsmark, för de som på olika sätt hjälpt till vid olika arrangemang under året.
En ny upplaga av tidningen Timbonäs-Långnäs Allehanda.
Handarbetsträffar med olika sorters hantverk vid Kvarna.
Uthyrning av Kvarna till möten, medlemmar och några turister.