Teater

 

Billigare teater

 Våren 2016

Normalt pris på Helsingborgs Stadsteater är

 

250:- på Storan och 230:- på Lillan

 

Med HD passet  180:- på Storan och 170:- på Lillan

 

Med ombudspris betalar du endast 150:- på Storan och 140:- på Lillan

 

Det betyder att det är 100:- billigare med ombud!

 

Ring Kristina Göthberg 0431-44 65 70  för bokning, eller maila på kristina.gothberg@live.se

Ha gärna två datum när ni kan gå, om det skulle råka vara så att det inte finns platser.

För exakta speldagar kan ni antingen kontakta mig, eller titta på Helsingborgs stadsteaters hemsida.
helsingborgsstadsteater.se

 

 Just nu spelas

 

Det blåser hela tiden

Spelas fram till den 16 April

En föreställning som utforskar helsingborgarnas identitet. Vilka är vi egentligen, vilka drömmar bär vi på och vad tänker vi om framtiden?

Dramatikern Anders Duus och regissören Michael Cocke tar oss med in under huden på vår egen stad, Helsingborg. Vilka är vi som bor och arbetar här? Varifrån kommer vi? Hur uppfattar vi staden vi lever i?

Utgångspunkten har varit djuplodande intervjuer med människor från Helsingborgs olika geografiska hörn och samhällsklasser. Därefter har regissör och dramatiker i nära samarbete med Stadsteaterns skådespelare arbetat fram ett avslöjande och utmanande vittnesbörd om tillståndet bakom fasaderna i Sundets pärla.

 

My Fair Lady

Sammarbete med Malmö operan.

Spelas 28 April till 13 Maj på Storan

En världsberömd musikal

Språkprofessor Higgins slår vad om att han kan träna bort den enkla blomsterflickan Elizas breda dialekt så hon blir presentabel i societeten. Den snobbige professorn menar att det är oklanderlig språkbehandling som ger tillträde till eliten.

My Fair Lady är baserad på George Bernard Shaws pjäs om kvinnlig frigörelse, Pygmalion (1912), där han vred på den urgamla myten om mannen som skapar den perfekta kvinnan. Frederick Loewes ikoniska musikalversion utnämndes raskt till den perfekta musikalen. Inte bara för en rad musikaliska hits utan också för den intelligenta historien med dess skarpa kritik av klassamhället och obarmhärtiga satir över människors ytlighetsfixering.

När originalpjäsen sattes upp i London ändrade teaterchefen, som också spelade Higgins, pjäsens slut till »lyckligt« och lät manschauvinisten Higgins få sista ordet. Trots att författaren blev ursinnig följde slutet med både när pjäsen blev musikal och film. Hur slutet blir när Anna Novovic regisserar Lindy Larsson och Annica Edstam i huvudrollerna återstår att se våren 2016.

 

Som ni vill ha det

Spelas 12 Maj till 11 Juni på Sofiero i slottsparken

Börjar senare på kvällen än de pjäser som spelas på teatern.

Eftersom den spelas utomhus, ta kläder efter väder!

Shakespeares livsbejakande komedi i Sofieros sommarvackra slottspark.

I en tid när kvinnor ansågs oförmögna till djupa vänskapsförhållanden, skrev William Shakespeare Som ni vill ha det, där relationen mellan Rosalind och Celia, två av berättelsens riktigt färgstarka karaktärer, blir navet i en bitterljuv historia med komiska kärleksförvecklingar.

Här bjuds ett kittlande spel med identiteter och könsroller där frågan om vem som egentligen är vem, utmanar vår uppfattning om gränser, eller snarare gränslöshet i kärlekens värld.

För regin svarar Martha Vestin, Sveriges främsta regissör av platsspecifik vandringsteater. Inom ramen för Sommarteater på Krapperup,har hon under drygt 25 år stått bakom en mängd framgångsrika uppsättningar, ofta av Shakespeares pjäser. Nu är det Sofieros vackra slottspark som utgör fonden för nästa sommars stora teaterupplevelse.

 

 

 

ETT GÄNG PÅ SCEN/HIF och Teater Reagera

Storan 1 April

Biljettpris 100:-

En interaktiv föreställning om aktiva val

 

EN MUSIKALISK FEST MED GÄSTER FRÅN GÖTEBORGSOPERAN

 

STORAN 13 april kl.19.00

 

En specialföreställning för helsingborgspubliken med pärlor från operans, operettens och musikalens underbara världar

Göteborgsoperans nestor, barytonsångaren Hans Josefsson gästar Helsingborgs stadsteater för en alldeles unik musikalisk afton. I sällskap av pianisten Anders Ottosson, operasångerskan Eva-Lotta Ohlsson och musikalartisten Evelyn Jones bjuder han på en glädjesprudlande palett av personliga favoriter från en lång och imponerande karriär.

Efter utbildning vid scenskolan i Göteborg och La Scalas operaskola i Milano, har Hans Josefsson, förutom vid Göteborgsoperan, varit engagerad vid bland annat Malmö Opera, Det Kongelige Teater i Köpenhamn och olika operascener i Italien. I denna specialföreställning har han utlovat inte bara minnesvärda och underhållande anekdoter, här bjuds även publiken in till ett sing-along som kommer att få taket på Storan att lyfta!

 

RID I NATT/123 Schtunk


Storan15–17 april 2016

Den oefterhärmliga teatergruppen 123 Schtunk går loss på Vilhelm Mobergs Rid i natt.

 

 

BLACK DIAMOND/Dansk Danseteater


Storan 21 april 2016

Dansk Danseteaters internationellt uppmärksammade föreställning till Helsingborg!

 

MANNEN SOM BLEV ENSAM/Michael Segerström


Lillan27–28 april 2016

Michael Segerströms succémonolog åter på Lillan!

 

 

Soppteater

De flesta torsdagar under våren kan du njuta av prima underhållning och välsmakande soppa i Stadsteaterns foajé. Soppan serveras kl 11.30. Föreställningen börjar kl 12.15 och pågår ca 45 minuter

Priset för soppteatern är 140:-  Soppan ingår i priset.

 

7 april

SHAKESPEARE I ORD OCH TON


Medverkande: Roland Heiel –Shakespearesällskapet, Magnus Heiel Ekeborg – musiker

William Shakespeare är en man för alla tider. Hans pjäser tar upp frågor som alltid tycks ha sysselsatt människan: kärlek, relationer, ondska, förvecklingar … ja, själva livet. Roland Heiel och Magnus Heiel Ekeborg berättar historier ur Shakespeares pjäser, och framför tänkvärda scener och sånger ur hans rika repertoar.

Restaurang Teaterkatten serverar: Jordärtskockssoppa

14 april

”En kort resa Tur och Retur” tillsammans med Marika Lagercrantz och Elise Einarsdotter, med musik och poesi som vi älskar.

Vi reser med Elise, som med musiken ger en vink om vårt mål. Marika eskorterar med skön poesi och roliga texter.

Väl vid målet finns det sånger som väntar.

En skön, fantasieggande och rolig konsertstund.

Marika Lagercrantz är en av Sveriges mer välkända skådespelare. Elise Einarsdotter är en mångfacetterad pianist och kompositör. Tillsammans bjuder de båda in till en resa genom skiftande musikaliska och poetiska landskap.

Restaurang Teaterkatten serverar: Potatis & purjolökssoppa

 

21 april

Djävla Mansfôlk! – Hyllning till Monica Z

 Medverkande: Åsa Bergh och Bosse Sandberg

Fria associationer med avstamp i Värmlands mylla och Mobergs Ulrika i Västergöhl.

Det här programmet är en hyllning till Monica Zetterlund, och till de fantastiska svenska textförfattare som hon omgav sig med och inspirerade! Vi bjuder på klassiska visor med texter av Hasse & Tage, Povel Ramel, Olle Adolphson, Beppe Wolgers, Gustaf Fröding, Björn Ulvaeus och några till.

Restaurang Teaterkatten serverar: Svampsoppa med sherry

28 april

DollyWould

En scenisk roadmovie genom DOLLY PARTONS liv & musik Medverkande: Anna Bromee & Anna-Lena Hemström

DollyWould berättar under en späckad timme om Dolly Partons berg-och-dal-bane-liv och hennes musik. En resa som ständigt tar nya, oväntade vägar.

Det handlar om mod, misär och fattigdom, om engagemang och patos, humor och självironi. En tuff affärskvinna på skyhöga klackar.

Och det handlar om att våga följa sitt hjärta, trots att omgivningen säger att man är galen. Dessutom framförs ett pärlband av Parton-sånger, som t ex Nine to Five, Here You Come Again, Jolene och I Will Always Love You, till Mulle Holmqvists nyarrangerade bakgrundskomp.

2016 fyller miss Dolly Rebecca Parton 70 år. – Jag ger aldrig upp, säger hon. Jag kliver upp klockan tre varje morgon med nya idéer och drömmar som jag måste förverkliga.

Restaurang Teaterkatten serverar: Rotfruktssoppa med bacon