Teater

 

Billigare teater

 Säsongen 2017-2018

Normalt pris på Helsingborgs Stadsteater är

280:-

 

Med ombudspris betalar du endast 180:- 

 

Det betyder att det är 100:- billigare med ombud!

 

Ring Kristina Göthberg 0431-44 65 70  eller 073 046 56 38 för bokning, eller maila på kristina.gothberg@live.se

Ha gärna två datum när ni kan gå, om det skulle råka vara så att det är fullbokat det datumet ni helst vill gå.

För exakta speldagar kan ni antingen kontakta mig, eller titta på Helsingborgs stadsteaters hemsida.
helsingborgsstadsteater.se

 

Rapunsel

Familjeföreställning

Spelas på Storan

9 december-3 februari

Spelas dagtid

Om hur det är att vänta. Och längta. Om att bli både bortbytt och bortskämd. Om att ha världens längsta fläta, men världens minsta röst. Tills du börjar sjunga så att tornet du är inmurad i skakar. Och sen kan vad som helst hända. Årets familjeföreställning Rapunzel är teater full av rörelse och dans full av ord

 

Figaros bröllop

24 mars-5 maj

Spelas på Storan

Detta är inte operan utan en pjäs skriven av Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais.

Het passion. Intriger. Längtan efter bekräftelse. Och en pyrande revolution. Klassikern Figaros bröllop osar av åtrå, otrohet och utstuderad maktkamp. Den farsartade berättelsen om klass- och könskamp är en färgsprakande, absurd och musikalisk förväxlingskomedi som låter oss förstå att verkligheten ibland inte är vad den ser ut att vara.

 

Anna och Mats bor inte här längre.

27 januari-3 mars

Spelas på Lillan

Anna och Mats vet hur de ska bete sig. Ändå krånglar allt till sig. Det sista de vill är att göra sina barn illa. Ändå gör de det. I uppsättningen Anna och Mats bor inte här längre möter vi karaktärerna från Helena von Zweigbergks romaner i denna nyskrivna pjäs som är full av värme, humor och igenkänning. Åtminstone för alla som någon gång har älskat.

 

Idioterna

6 april-9 maj

Spelas på Lillan

Några vänner genomför en helt smaklös och uppseendeväckande undersökning. De lurar folk i sin omgivning genom att låtsas vara utvecklingsstörda, allt för att skaka om och utmana det sociala spelet. Men hur experimentet påverkar dem själva är ingen av dem beredda på. Filmskaparen Lars von Triers kultförklarade dogmafilm Idioterna får nu nytt liv av regissören Anja Suša.

 

Sagan om Sverige

Endast 2 februari
Spelas på Foajéscenen

Poeten Daniel Boyacioglus nyskrivna Sagan om Sverige är en högaktuell skildring av ett land som befinner sig i glappet mellan folkhemmets glättade trygghet och rasismens förgörande svärta. Monologen är skriven för skådespelaren Jörgen Düberg och går under våren på turné till klassrum, bygdegårdar och bibliotek. Den ges även på Foajéscenen på Stadsteatern.

Soppteater

De flesta torsdagar under våren kan du njuta av prima underhållning och välsmakande soppa i Stadsteaterns foajé. Soppan serveras kl 11.30. Föreställningen börjar kl 12.15 och pågår ca 45 minuter

Priset för soppteatern är 160:-  Soppan ingår i priset.
Går även att få biljett utan soppa.Kostnaden då är 80:-