Info om nya hemsidan

I september släcks nuvarande sidor ner då den nya plattformen tar över. Har ni egen inloggning idag och vill flytta med befintlig sida måste detta anmälas till BR. All info om nya hemsidelösningen finns HÄR

Distriktsaktuellt juni 2018

Nu kan du ladda ner årets första Distriktsaktuellt i PDF-format. Det har även mailats ut till de medlemsfunktionärer som vi har mailadresser till.

Klicka på länken som öppnas i separat webbfönster -> Distriktsaktuellt juni 2018

Stämman 2018

Vi tackar Ölseruds Bygdegård för ett gott värdskap för årets Distriktsstämma. Ni har en fin bygdegård och ni har nu ett väl fungerande kök som har hög standard efter ombyggnaden och nya serveringsrummet blev också väldigt fint och användbart.

Vi bjöds på god lunch, gott fika och god service från kökspersonalen.

Ordförande för stämman var kommunrådet Dag Rogne och Ölseruds ordförande Jerome Davidsson inledde med historik och information om bygdegården. Ulrika Johansson omvaldes som ordförande för Distriktet på ett år och Böret Segolsson Knutsson nyvaldes som ledamot. Övriga ledamöter omvaldes.

Efter stämman och blomstertack så överlämnade Ulrika J en tavla som ett minne och tack för gott värdskap till ordförande Jerome Davidsson

Årets Silvernålar överlämnades på plats till Gudrun Nylén, Berit Gördén. Åke Olsson får sin nål vid senare tillfälle. Samtliga aktiva i Ölmhults Bygdegård.

Vi tackar de  65 bygdegårdsvänner som deltog och av dessa var 51 ombud från 28 bygdegårdar. Väl mött till verksamhetsåret 2018

Foto Bernt Johansson

Ombud Distriktsstämman och Årsrapportering

Inför era kommande Årsmöten vill vi påminna om att ni inte får glömma  att utse ombud som skall representera er bygdegård på årets Distriktsstämma 2018. Detta rapporteras på samma ställe där ni skriver in Årsrapporteringen på BR’s intranät.
Rapporten skall göras senast 15/3 2018 Se bilaga för instruktion –>>  Manual årsrapportering förening
Information har även gått ut via post –>> Årsrapportering-kommentarer

Glöm inte att ta bort gamla uppgifter så vi vet vilka som är aktuella. Vill ni ha hjälp med rapporteringen hör ni av er till Distriktet på mail bgvarmland@gmail.com så kan vi hjälpa till med detta.

8 februari, 2018

Kategori: Nyheter

Kultur på Landsbygd firar 10 år!

Kultur på Landsbygd bildades för 10 år sedan i år. Det firar vi genom att återigen erbjuda en riktig favorit i repris tillsammans med Wermland Opera: Young at Heart – Christer Nerfont sjunger Sinatra.

Se PDF för närmare info ->> Kultur på Landsbygd 10 år

OBS! Sista dag för intresseanmälan är den 31/1. Info om mailadress mm finns i PDFen.

23 januari, 2018

BR’s insamlingsbössa till Musikhjälpen

Här kommer en länk till bygdegårdarnas bössa i Musikhjälpen! Var gärna med och skänk pengar om ni kan och vill, samt hjälp oss att sprida detta i era nätverk och dela på Facebook  Tillsammans kan vi göra skillnad!

Musikhjälpen är ett insamlingsevent med ett nytt tema varje år. P3 och SVT/SVT Play sänder tillsammans dygnet runt under 144 timmar mellan 11-17 december för att uppmärksamma Radiohjälpens insamling till en undangömd humanitär katastrof. I år är temat – Barn är inte till salu.  Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över. Sexhandeln med barn är en växande kriminell miljardindustri, där mörkertalen är enorma. Pengarna från Musikhjälpen kan bl.a. gå till att utbilda barn i deras rättigheter, läkarundersökningar, psykologhjälp och att ge barnen en chans att komma in i samhället igen.

Karin Fälldin, Förbundssekreterare

072-519 20 62, karin.falldin@bygdegardarna.se