BR’s insamlingsbössa till Musikhjälpen

Här kommer en länk till bygdegårdarnas bössa i Musikhjälpen! Var gärna med och skänk pengar om ni kan och vill, samt hjälp oss att sprida detta i era nätverk och dela på Facebook  Tillsammans kan vi göra skillnad!

Musikhjälpen är ett insamlingsevent med ett nytt tema varje år. P3 och SVT/SVT Play sänder tillsammans dygnet runt under 144 timmar mellan 11-17 december för att uppmärksamma Radiohjälpens insamling till en undangömd humanitär katastrof. I år är temat – Barn är inte till salu.  Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över. Sexhandeln med barn är en växande kriminell miljardindustri, där mörkertalen är enorma. Pengarna från Musikhjälpen kan bl.a. gå till att utbilda barn i deras rättigheter, läkarundersökningar, psykologhjälp och att ge barnen en chans att komma in i samhället igen.

Karin Fälldin, Förbundssekreterare

072-519 20 62, karin.falldin@bygdegardarna.se

21 november, 2017

Infoträffar Hösten 2017

Vi tackar alla deltagare för en givande turné under hösten och våra Infoträffar runt om i länet. Totalt träffade vi 147 funktionärer från 66 av våra 121 bygdegårdar.//Styrelsen

24 september, 2017

22/4 2017 Årsstämma Fagerås

Runt 50-talet ombud deltog i årets Distriktsstämma i Fagerås Bygdegård i Kil. Mötesordförande var kommunalråd Georg Forsberg. Vi inledde med en utsökt lunch innan mötesförhandlingarna tog vid och efter halva dagordningen bröts det för kaffe och diskussion runt frågor som hade lämnats från BR centralt. Därefter återupptogs mötesförhandlingarna och det hela avslutades med att tre Silvernålar delades ut och Ulrika Johansson läste upp motiveringarna som kommit in och blommor överlämnades. Två styrelsemedlemmar avgick och Agneta var på plats och fick blommor och vi skickar en hälsning till Hans som lämnat återbud. Även mötesordförande fick blommor och en tack/minnestavla lämnades över till Fagerås Ordförande Stig L samt en bukett blommor till kökspersonalen.
Omval på de ledamöter vars mandattid hade löpt ut och även omval på ersättare. Ulrika Johansson valdes åter till ordförande för distriktet.
Vi tackar alla som kom och tack till Fagerås Bygdegård för gott värdskap. Nästa år är det Ölseruds Bygdegård som står som värdar för Distriktsstämman
Bilder från dagen finns i vårt album på Facebook HÄR  (ligger officiellt så alla skall kunna se det även utan Facebookkonto. Du kan även se Facebookflödet till höger här på sidan.

Distriktsaktuellt juni 2016

Vi har nu sänt ut Distriktsaktuellt digitalt till de maildresser vi har i vårt register till samtliga bygdegårdar i vårt distrikt. Då övergången mellan pappersrapportering till digitalt har varit lite besvärlig lägger vi även ut PDFen här för nedladdning. Distriktsaktuellt juni 2016

Har ni mot all förmodan ej fått den i mailen trots att ni angivit på rapporten får ni gärna återkoppla till oss på mail bgvarmland@gmail.com så skall vi uppdatera.
//Lena S webbansvarig BG Värmland

Bygdegårdarnas förbundsstämma i Hudiksvall

Den 3-5 juni deltog 7 personer från Värmland på Bygdegårdarnas årliga förbundsstämma. I år bar det av till Hudiksvall.
Stämman-2016

Ordförande i Gävleborgs bygdegårdsdistrikt hälsade alla välkomna genom att åka upp på stämmoscenen med sin motorcykel. Det var en imponerande entré och stämmodeltagarna kunde under en längre tid känna lukten av avgaser från denna kraftfulla inledning.

Stämmoförhandlingarna som följde, hade tidigare diskuterats i beredningsgrupper. Ett arbetssätt som upplevs som positivt då alla, i respektive beredningsgrupp, har möjlighet att ventilera sina åsikter. Stämman fortlöpte sedan med ordinarie årsmötesförhandlingar, utmärkelser, information och kultur. Stämmofesten hölls i Delsbo bygdegård.

Dagen innan stämman, genomfördes en bussresa med besök på olika bygdegårdar. Där ingick även små korta konferenser samt en avslutningsmiddag som bestod av den helgrillade grisen Sven.

Årstämman 2016/60-årsjubiléum Sölje Bygdegård

Då var vår 60:e Årsstämma genomförd och Ulrika Johansson fick fortsatt förtroende som ordförande. Runt 75 st bygdegårdsvänner anslöt och 23 bygdegårdar var representerade. Tack alla som kom.

Värmlandsbygdens reportage från Årsstämman Sölje 2016

Stämman leddes föredömligt och med humoristiska inslag av Arvikas kommunalfullmäktiges ordförande Lars-Ove Jansson

Tack Sölje Bygdegård för ett gott värdskap och service. //Styrelsen
(Fler bilder finns på vår Facebooksida)
2016 2
2016 års Silvernålar fr v
Anna och Åke Thyresten (Warnums bg)
Inger Svensson (Väse Bäckelids bg)
Birgitta Eklind (stårende) och Karin Jansson (sittande) (Täppåsens BG)
Inga-Lill Fröding och Eva Lönnström (Bergsjö BG)
Fia Nilsson (Warnums bg) var ej närvarande och får sin nål vid ett senare tillfälle.

2016 3
Ordf Ulrika Johansson och BR’s representant Anna Öhman

2016 4

Skaraborgs Distrikt representerades av Per Lennström som överlämnade blomma och grattade till våra 60 år
2016 5
Två ordförande på bild. Ulrika Johansson fick förnyat förtroende som ordförande för Distriktet och kommunfullmäktiges ordf Lars Ove Jansson var inbjuden att leda stämman.

2016 7
Givetvis skall det vara födelsedagstårta när man fyller 60!

2016 1

Höstens infoträffar vecka 43–48

Årets höstturné med våra infoträffar blev en lyckad sådan med många besökare och vi vill tacka alla värdföreningar att ni tog så väl hand om oss och väl mött 2016. //Styrelsen

5 oktober, 2015