Från stämman 2012

Västerbottens bygdegårdsföreningar var helgen 31 mars – 1 april samlade till kurs och distriktsstämma i Åsele. Lördag startade med lunch och därefter satte vi oss i bussen som skulle ta oss till 4 bygdegårdar inom kommunen.

Förbundets arkitekt Henrik Öhlin var med oss och föreslog att vi skulle titta på gårdarna med andra ögon för att se och jämföra med vad vi har hemma.

Älgsjö, Östernoret, Gafsele och Hälla fick besök och representant för respektive förening berättade om sitt hus och om den verksamhet man bedriver i stort och i smått.

Kvällen avslutades med middag, god mat och trevlig underhållning av ”Hästskoteatern” från Dorotea.

Stämman hölls söndag em

Söndag morgon tog Henrik vid och ville att vi försöker att göra våra hus så attraktiva som möjligt och han visade exempel hur viktigt det är att t ex sätta upp konst så att verken kommer till sin rätt. Och tänk vad några liter färg kan förändra.

Eftermiddagen ägnade vi oss åt distriktsstämman med sedvanliga årsmötes-förhandlingar. Ansvarsfrihet beviljades den avgående styrelsen och man önskade den nya styrelsen lycka till med sin gedigna verksamhetsplan för 2012. Kerstin Marquardt om valdes som ordförande för distriktet.