Välkommen

Välkomna till Västmanlands  Bygdegårdsdistrikts nya hemsida där vi ska försöka visa vad som händer och sker i våra bygdegårdar runt om i länet.

• Grattis Ransta Nästa bygdegårdsförening!

Publicerat:

Ransta Nästa bygdegårdsförening fick i samband med invigning av årets förbundsstämma med Bygdegårdarnas Riksförbund i Hudiksvall, ta emot den hedrande utmärkelsen Årets bygdegårdsförening 2016. Motivering: ”Ransta Nästa bygdegårdsförening verkar för hela bygden och dess utveckling. Oavsett om det handlar om att få till stånd bredband via fiber eller förbättra posthanteringen på orten är föreningen en […]

• Bild fr Hudiksvall_cr

Rapport från våra ombud vid riksstämman

Publicerat:

Från Västmanlands bygdegårdsdistrikt deltog tre ombud, på bilden från vänster Monica Stolpe-Nordin, Josefin Eriksson och Anders Westin. En rapport återfinns här: Rapport från förbundsstämman i Hudiksvall .

• Riksstämman i Hudiksvall

Publicerat:

Från riksstämman som hölls i Hudiksvall den 4-5 juni ha kommit följande pressmeddelande: 2016-06-06_pressmeddelande_fr_Bygdegårdarna .

• Beslut om bidrag

Publicerat:

Den 27 maj beslutade Boverket om investeringsbidrag för 2016 till allmänna samlingslokaler. För bygdegårdarna i Västmanland blev utfallet följande: Dingtuna Bygdegårdsförening 520 000 kr Harakers Bygdegårdsförening 80 000 kr Lillhärads Bygdegårdsförening 300 000 kr.

• Ombud till förbundsstämman i Hudiksvall

Publicerat:

Vid möte den 14 april beslöt distriktsstyrelsen utse följande ombud till riksstämman: Josefin Eriksson, Monica Stolpe-Nordin och Anders Westin (enligt delegationsbeslut från distriktsstämman). Enligt reglerna har distriktet rätt att utse tre ombud. Stämman äger rum den 4-5 juni. Josefin Eriksson deltar utan kostnad tack vare subvention från förbundet för dem som är under 30 år.