Stämman – mötesordförande

Nu är det klart vem som blir mötesordförande vid stämman i Himmeta den 14 april. Det blir den nya kultur- och fritidschefen i Köpings kommun, Daniel Holmvin. Stämman gästas också av Kenneth Nilshem som är ledamot i förbundsstyrelsen. Kenneth kommer att leda workshopen efter lunch om bygdegårdsrörelsens utvecklingsarbete.

Distriktsstämma 2018

Årets distriktsstämma hålls i Himmeta Bygdegård lördagen den 14 april med början kl. 9.30. Alla bygdegårdsföreningar kan delta med två ombud. Anmälan senast den 27 mars till vastmanland@bygdegardarna.se . Var med och framför era önskemål om vad som kan förbättras för bygdegårdarna i Västmanland. Se hela programmet: Distriktsstämma inbjudan 2018 .

Munktorps Sockengille har fått utmärkelse

Vi gratulerar Sockengillet till ett fint pris! Munktorps Sockengille har utsetts till Årets Lokala Utvecklingsgrupp ”för sin omfattande, mångsidiga och idérika verksamhet som gjort hela socknen attraktiv för både boende och besökare”. Prissumman är 10 000 kr och det är Hela Sverige ska leva/ Västmanlands Länsbygderåd som gjort utnämningen.

Tallåsgården

Rapport från förbundsstämman den 2 – 4 juni

Stämman hölls i Trollhättan och från Västmanland deltog som ombud Anders Westin, Ransta, och Alf Olsson, Dingtuna. Även vår ordförande Josefin Eriksson deltog, fast på ”andra sidan”, nämligen i arrangörsgruppen. Västra Bygdegårdsdistriktet stod för värdskapet. Anders och Alf har skrivit en liten rapport med deras intryck: Rapport från förbundsstämman 2017 . Ett bildcollage finns under fliken Bilder.

Gör din röst hörd om landsbygden!

Landsbygden utarmas från norr till söder och regeringen har nu lagt sitt betänkande om en politik för landsbygden som nu ska remissas på olika sätt. 75 förslag som ska stärka landsbygden säger man men tror vi på det? Var med och påverka detta förslag genom att komma till Lillhärads bygdegård norr om Västerås den 11 mars kl 10-13. SV tillsammans med Bygdegårdsdistriktet bjuder in alla organisationer, företag och privatpersoner som vill vara med och diskutera förslaget som vi sedan kommer att delge landsbygdskommittén.
Vi bjuder på sopplunch under dagen.
För information kontakta Monica Stolpe-Nordin 010-410 12 80

Varmt välkomna!

Tematräff om uthyrning den 17 nov

Tematräffen, som hölls i Dingtuna bygdegård, rönte stort intresse med 35 deltagare och 13 föreningar representerade. Se notis under fliken Lokala träffar.

Kulturträff med föreningarna

Distriktsstyrelsen har en uppgift att medverka i arbetet med att på olika sätt stötta föreningarna så att vi får ett rikt utbud av aktiviteter/evenemang att erbjuda allmänheten. Med det syftet bjuder distriktsstyrelsen in några från varje förening till en kulturträff den 20 september i Karbenning. Där kommer bl.a. riksförbundets kulturansvarige Stefan Löfgren att medverka. Denna vecka pågår konstutställningen ”Konst för alla” i Karbenning, så det blir tillfälle för deltagarna att bese utställningen.  Inbjudan till kultur 20 sept .