Kultur och ungdom

Ungdomsprojekt våren 2017

Under hösten 2016 har projektet Den Rullande bygdegården  presenterats inom distriktet. Släpvagnen kommer till Västmanland i vecka 3 2017 och rullar fram till vecka 14. Hittills har Ransta Nästa och Dingtuna bygdegårdsföreningar anmält sig. Det  finns plats för flera! Se dokumentet  Den Rullande bygdegården .

Utbudsdagen för scenkonst  2016 i Västerås

Utbudsdagen ägde rum i CuLTUREN den 13 februari. Mängder av scenkonst fanns att beskåda. 55 produktioner presenterades på ett eller annat sätt. Här finns det möjligheter för lokalföreningar i hela länet att boka upp föreställningar via bl a Riksteatern. Distriktets kontaktperson i kulturfrågor, Mikael Palmqvist, bevistade ett 10-tal av dessa under dygnet. Han valde ut fem föreställningar, som han tycker kan vara intressanta för bygdegårdsföreningarna. Det är

–  Alla har RÅD (Teater/Stand up)
–  Från min loge i en lagård (Teater/Musikteater)
–  Ljuva 60-tal (Musik/Show)
–  Scener från ett äktenskap (Klassiker/Teater)
–  The Game (Dans)

Se Fem scenkonstförslag . Dessa är rekommendationer från Mikael, men föreningarna utgår självfallet från vad de själva önskar och vill ha från utbudskatalogen. Ett tips är att gå ihop med en grannförening och arrangera en föreställning tillsammans. Det går att söka kommunala bidrag i samband med bokning av teaterframträdande (arrangörsbidrag bl.a.).

Hela katalogen kan nås på  http://www.utbudsdag.se/wp-content/uploads/2016/02/utbudskatalog-Vasteras-2016-den-sista.pdf
(men obs. att filen med katalogen är stor och kanske inte kan hanteras med alla webbläsare).

Kulturboxen

Kulturboxen innehåller böcker och filmer och studiematerial – en inspirationskälla. Distriktet har en box, som föreningarna kan låna en eller annan vecka; kontakta Mikael Palmqvist i styrelsen (fliken Kontakta oss). Mer info: Kulturboxen .

Kulturbox 2 Kulturbox 1

Först ut att låna boxen blev Möklinta,

som har den från den 19 nov.:

Erbjudande om stöd för film, musik och teater

Några nyttiga länkar inom kulturområdet:

Riksteatern Västmanland

Västmanlands Teater